Antivirusul nu te ajută? Cheamă întăriri: MalwareBytes Anti-Malware

Aproape toată lumea are astăzi instalat în PC sau laptop un antivirus cu ajutorul căruia încearcă să se apere de atacatorii informatici.

Cea mai mare parte a utilizatorilor alege din păcate programe antivirus gratuite mult mai accesibile decât cele scumpe şi astfel nu vor fi apăraţi la cel mai înalt nivel de protecţie. Portiţele de atac în acest caz sunt multiple pentru că protecţia este doar parţială.

Cei ce au un antivirus scump şi sofisticat se pot lăuda cu o protecţie completă, însă doar atât cât cunoaşte antivirusul respectiv, aşadar chiar şi în acest caz se pot strecura uneori viruşi şi ameninţări.

În ambele cazuri, atunci când sistemul merge greu, de bună voie, utilizatorii vor recurge la limitarea intenţionată a antivirusului, înlocuirea acestuia cu unul ce consumă resurse mai puţine, sau chiar eliminarea completă a acestuia şi iarăşi vor lăsa într-un final sistemul neprotejat sau protejat doar parţial.

Aşa se ajunge ca exact atunci când ai mai mare nevoie sistemul să nu te mai asculte, să nu îţi mai permită să faci anumite operaţii pe care până ieri le făceai fără probleme, cu alte cuvinte vei simţi că sistemul este virusat chiar dacă ai un antivirus instalat. Vei da scanare completă cu antivirusul instalat, însă raportul va fi ok iar PC-ul va continua să funcţioneze tot anormal. Atunci este momentul să chemaţi în ajutor un program Anti-Malware ce va găsi o grămadă de bazaconii despre care antivirusul pare-se că nici nu a auzit…

MalwareBytes Anti-Malware

MalwareBytes Anti-Malware este un program de scanare împotriva viruşilor şi ameninţărilor informatice, oferit de MalwareBytes şi într-o variantă gratuită, care cu siguranţă ne-a scos în repetate rânduri din multe încurcături.

Desigur şi în acest caz există o versiune plătită, mult mai eficientă pentru că oferă şi protecţie în timp real, însă nici versiunea gratuită nu este rea pentru că permite scanarea şi repararea cu succes a multor probleme şi ameninţări (viruşi, troieni, viermi, rootkit-uri, spyware, dialeri).

Malwarebytes-Anti-Malware

Vă recomand să îl utilizaţi periodic pentru scanarea sistemului, dar mai ales atunci când aveţi probleme grave iar antivirusul dumneavoastră pare a fi depăşit de situaţie.

Scanarea cu MalwareBytes Anti-Malware se efectuează într-un timp relativ scurt, în paralel cu antivirusul – deci nu este necesară dezinstalarea acestuia, şi adesea după un simplu restart solicitat de acesta PC-ul va redeveni curat şi totul se va întoarce la normal. Programul este disponibil şi în limba română.

Descarcă programul MalwareBytes Anti-Malware şi scanează sistemul Gratuit.



Antivirusul nu te ajută? Cheamă întăriri: MalwareBytes Anti-Malware publicat: 2017-06-08T12:53:21+03:00, actualizat: 2017-06-08T16:50:57+03:00 by Wellcome.ro