Cum aflu coordonatele GPS ale locului în care sunt acum

Detectarea coordonatelor GPS ale locului în care te afli este o operaţiune automată în general şi nu necesită vizualizarea sau introducerea manuală a şirurilor de cifre complicate şi neprietenoase. Cu toate acestea este bine să ştim măcar un mod prin care să putem afla rapid coordonatele curente. Indiferent că ne aflăm într-o excursie prin locuri necunoscute, chemăm un taxi dintr-un loc necunoscut, sau avem o urgenţă de tip 112, este foarte important să cunoaştem acest procedeu.

Cum aflu coordonatele GPS cu ajutorul unui Smartphone?

Cea mai simplă aplicaţie pentru telefonul mobil este GPS coordinates and location. Aceasta aplicaţie este indicată mai ales atunci când doriţi să aflaţi urgent coordonatele GPS ale locaţiei în care vă aflaţi (chiar dacă nu aveţi internet), într-o formă pe care o puteţi dicta la telefon sau trimite prin sms, sau chiar trimite printr-un Share pe Email, Skype, Facebook etc. Odată ce aţi transmis coordonatele GPS telefonic sau linkul prin Share pe email, destinatarul va putea rapid să vă localizeze şi să vizualizeze pe Google Maps, cu un simplu click locaţia unde vă aflaţi.

La deschiderea aplicaţiei pe un Smartphone cu Android, locaţia curentă stabilită prin latitudine şi longitudine va fi afişată pe ecran atât în format zecimal cât şi în format sexagesimal (grade, minute, secunde). Puteţi verifica în orice moment acurateţea şi timpul scurs de la ultima actualizare în baza unui semnal GPS valid.

GPS coordinates and location (Share My GPS Coordinates)

Aplicaţia GPS coordinates and location are nevoie să comunice în permanenţă cu sateliţii GPS (Global Positioning System) deci pentru o funcţionare cât mai bună va trebui să ieşiţi din clădiri, să vă depărtaţi de clădirile înalte şi să staţi pe cât posibil sub cerul liber într-un unghi cu deschidere cât mai largă. Aşadar, dacă plecaţi la drum fiţi precaut şi instalaţi aplicaţia din timp pentru că în ziua de azi această banală informaţie ne poate scoate din încurcătură sau mai mult … ne poate salva chiar viaţa !

Aplicaţia poate fi instalată de aici » GPS coordinates and location » Share My GPS Coordinates

Cum aflu coordonatele GPS ale locului în care sunt acum publicat: 2014-02-10T09:43:19+00:00, actualizat: 2016-07-23T20:09:31+00:00 by Wellcome.ro

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *