5 programe cu care poţi verifica poziţia site-ului în SERP

Poziţia în SERP este un indice important al succesului oricărui site web. Pentru o poziţie în top 10 sau chiar top 3, foarte mulţi webmasteri apelează la servicii SEO, fie ele white sau blackhat. Pentru webmasterii sau deţinătorii de bloguri care preferă să se ocupe personal de optimizare există o serie de programe pentru calculator extrem de utile: programele cu care se poate verifica poziţia în SERP.

Pentru a putea începe procesul de optimizare necesar atingerii unei poziţii de top în SERP, webmasterul trebuie să ştie care este situaţia curentă a site-ului şi a cuvintelor cheie folosite. De asemenea, este important să se determine competiţia cu care are de-a face fiecare cuvânt cheie, pentru a se putea stabili pe care cuvinte cheie trebuie să se concentreze întreaga strategie.

Următoarele programe sunt excelente pentru a determină poziţia în SERP şi, poate cel mai important, sunt freeware, deci programe pentru calculator gratuite.

1. Whats My SERP – acesta este unul dintre cele mai bune programe pentru verificarea poziţiei în server, oferind posibilitatea de a alege diverse servere Google pentru a efectua verificarea. Printre avantajele acestui program se numără opţiunea de a afişa rezultatele de top 10 pentru cuvântul cheie vizat, dar şi opţiunea de a urmări performanţa unui cuvânt cheie pe o anumită perioadă. Pentru fiecare cuvânt cheie, Whats My SERP poate afişa poziţia curentă în SERP, dar şi poziţia anterioară.

2. Search Position Finder – un alt program de verificare a poziţiei în SERP, acesta iese în evidenţă prin interfaţa simplificată. Utilizatorul trebuie să introducă doar adresa site-ului şi cuvântul cheie vizat pentru a obţine rezultatele dorite.

3. SERP Rank – acest program se deosebeşte de altele asemănătoare prin faptul că se pot verifica mai multe cuvinte cheie odată şi se pot obţine concomitent rezultate pentru mai multe motoare de căutare precum Google, Yahoo şi Bing.

4. What Page of Search Am I On – această unealtă de determinare a poziţiei în paginile motoarelor de căutare are un număr de trăsături destul de interesante. Ca şi SERP Rank, aceasta oferă posibilitatea de a căuta mai multe cuvinte cheie simultan, dar se pot alege şi centre de date diferite pentru Google. Pe de altă parte, acest program necesită introducerea URL-urilor specifice ale fiecărei pagini în parte (spre deosebire de alte programe pentru calculator de gen care necesită doar URL-ul site-ului).

5. Search Engine Ranking – ultimul din lista de programe pentru calculator pentru verificarea poziţiei în SERP, este ideal pentru site-urile care deţin deja poziţii de top şi mai puţin recomandat pentru site-urile şi blogurile aflate la început, pe motivul că are o arie de căutare limitată. Search Engine Ranking caută doar în top 10 pentru Google şi Bing şi top 50 pentru Yahoo. Cu alte cuvinte, site-urile aflate pe poziţii mai joase nu pot fi urmărite.


5 programe cu care poţi verifica poziţia site-ului în SERP publicat: 2013-09-19T20:31:56+03:00, actualizat: 2017-01-02T18:06:44+03:00 by Wellcome.ro