Alegerea plăcii video

Cu privire la alegerea plăcii video se poate scrie foarte mult, această operaţiune fiind printre cele mai dificile în achiziţionarea unei componente PC. De ce?

Dacă alegerea unei surse sau a unei memorii se face doar în câţiva paşi mici, alegerea unei plăci video ţine cont şi depinde de mult mai mulţi factori. De fapt alegerea nu ar fi foarte grea însă strânsoarea este mare, cumpărătorul descoperind relativ repede placa necesară şi preţul asociat. Spun dificil pentru că odată descoperite aceste lucruri, oricât ai căuta şi încerca să te abaţi de la preţ sau performanţă, lucrurile nu sunt deloc prea simple.

O placă putin mai ieftină pierde grav din performanţe, iar upgrade-ul devine mai mic şi nemulţumitor, poate chiar inutil. Astfel, repede te decizi cum că „unde merge mia, merge şi suta”. Acum odată decis să iei o placă bună şi să nu faci rabat de la preţ, îţi iei avânt şi cauţi care ar fi placa imediat superioară şi mai performantă. Descoperi că pt. o mică diferenţă ai putea avea o placă mai bună, şi tot aşa, după mai mulţi paşi mici de acest gen ajungi la un preţ pe care parcă nu eşti dispus să îl plăteşti sau nu ţi-l permiţi. Cu alte cuvinte, aşa cum vă spuneam, singur te decizi şi reglezi poziţia ta în lista plăcilor video după criteriul preţului în primul rând.

În final, după multiple oscilaţii în jurul preţului, dacă în prealabil a fost efectuat studiul „Game system requirements” pentru jocul râvnit iar placa video aleasă este recomandată de realizatorul jocului şi dacă nu sunt probleme de compatibilitate cu placa de bază, atunci dificila misiune se încheie printr-o rapidă comandă online a plăcii video potrivite.

Cumpără placa video optimă »
Cele mai vândute plăci video.


Alegerea plăcii video publicat: 2012-12-27T15:08:22+02:00, actualizat: 2017-01-02T18:06:44+02:00 by Wellcome.ro