Site 100% natural vs. site optimizat

Rezultatele căutărilor Google
Cred că nu de puţine ori aţi descoperit site-uri frumoase, îngrijite, serioase, având conţinut original şi valoros, dar care sunt cu mult în urma altor site-uri în listele returnate la căutările pe Google.

De ce se întâmplă acest lucru, ce anume influenţează ordinea în afişarea rezultatelor şi ce se poate face pentru o mai buna poziţionare ?

1. Crearea unui site 100% natural
Ideea de bază expusă de Matt Cutt şi de care trebuie să ţină cont orice programator este: Atunci când faci un site, acesta trebuie făcut natural, doar pentru oameni. Teoria este absolut corectă şi logică, site-ul de internet având în obiectiv omul şi nu motoarele de căutare, roboţii de internet, serverele, bazele de date, etc.

2. Optimizarea unui site pentru Google (Optimizare SEO)
Pentru îmbunătăţirea poziţionării site-urilor în listele returnate la căutările pe Google, proprietarii de site-uri adesea solicită webmasterilor servicii de optimizare SEO (Search Engine Optimization), servicii ce se pot efectua în foarte multe moduri, care mai de care mai ingenioase.

Site 100% natural vs. site optimizat
Acum că v-am pus în temă cam ce înseamnă fiecare în parte, vă pot spune cu certitudine că din această confruntare nu avem niciun câştigător absolut.
– Un site 100% natural nu va fi găsit deloc, sau va exista în pagini unde internauţii nu ajung niciodată.
– Un site super-optimizat va sfârşi prin scoaterea din rezultate ca urmare a penalizărilor Google (over-optimization penalty).

Ce se poate face pentru o mai bună pozitionare ?
Soluţia perfectă este undeva la mijloc …
– Orice site trebuie să fie cât mai natural posibil şi să respecte regulile de bază: aspect plăcut, navigare uşoară, structura logică, încărcare rapidă, acces rapid şi simplu la informaţie.
– Orice site necesită obligatoriu optimizare, însă aceasta trebuie să se facă de către specialişti, treptat, controlat, deloc agresiv. Fără optimizare, practica a demonstrat-o, nu se pot obţine nici pe departe rezultatele dorite.


Site 100% natural vs. site optimizat publicat: 2013-02-14T09:57:16+00:00, actualizat: 2017-01-02T18:06:44+00:00 by Wellcome.ro