6 lucruri esenţiale de care să ţineţi cont atunci când cumpăraţi un laptop second-hand

Dacă nu vă permiteţi un laptop nou, atunci un laptop second-hand este o soluţie foarte bună. Dacă nu vă pricepeţi la calculatoare, veţi fi copleşit de sutele de oferte, care mai de care mai atrăgătoare. Ce laptop să aleg? Cum fac distincţia şi care sunt paşii în alegerea unui laptop second hand? Acestea sunt întrebări pertinente, pe care ar trebui să vi le puneţi atunci când vă gândiţi să achiziţionaţi un laptop SH.

Pentru început, primul lucru de care trebuie să vă asiguraţi este că laptopul funcţionează. Dacă acesta funcţionează, este timpul să inspectaţi cele 6 elemente esenţiale:
– Ecranul
– Tastatura
– Bateria
– Sistemul de operare / Software
– Mărimea hard drive-ului
– Dimensiunea memorie RAM.

Ecranul

Acesta este, probabil, cea mai importantă componentă de care să ţineţi cont. De ce? Din două motive principale:
– De fiecare dată când utilizaţi laptopul, vă uitaţi la el;
– Când se strică, este cea mai costisitoare componentă.

Dacă achiziţionaţi un laptop cu un ecran cu probleme, asiguraţi-vă că ştiţi care sunt acestea, pentru ca ele să nu vă afecteze munca sau timpul petrecut în faţa laptopului. Deci, verificaţi cu atenţie ecranul! În cazul în care daunele sunt majore şi inacceptabile pentru nevoile dumneavoastră, căutaţi în altă parte.

Laptop-second-hand

Tastatura

Tastatura este şi ea importantă. Nu este la fel de scumpă, dar poate fi un adevărat chin. Nişte taste lipsă pot fi acceptabile, mai ales dacă sunt taste pe care nu le folosiţi. Dar, dacă problema este alta, tastele sunt înţepenite sau greu de apăsat, atunci, probabil, trebuie să vă gândiţi la un alt laptop. De asemenea, încercaţi să obţineţi informaţii despre formatul ei. Unele formate sunt diferite.

Bateria

Aceasta este componenta care se strică cel mai des şi este, cel mai probabil, punctul slab al laptop-urilor second hand. Chiar şi calculatoarele noi au garanţii limitate privind durata de viaţă a bateriei. Cu excepţia cazului în care bateria are garanţie (foarte puţin probabil), ar trebui să verificaţi costul unui acumulator de schimb. Astfel, veţi lua o decizie informată.

Sistemul de operare / Software

Veţi avea nevoie de un sistem de operare (Windows, Linux etc.) pentru a lucra pe laptop. Pe lângă un sistem de operare, veţi avea nevoie de programe software (Word, Photoshop etc.) pentru a lucra pe el. Pentru orice program, inclusiv sistemul de operare, veţi avea nevoie de licenţă. În cazul în care laptopul vine cu sistemul de operare deja instalat, faceţi o afacere bună.

Marimea hard drive-ului

La ora actuală ar trebui să găsiţi hard disk-uri noi pentru majoritatea tipurilor de laptop. Trebuie însă să vă asiguraţi că acestea sunt compatibile cu laptop-ul dumneavoastră. Hard disk-urile pentru laptop costă mai mult decât cele folosite în calculatoarele de tip desktop.

Cea mai bună afacere este să cumpăraţi un laptop care are deja un hard disk mare, care să răspundă nevoilor dumneavoastră de stocare. Ca o alternativă, puteţi lua în considerare şi cumpărarea unui hard disk extern.

Dimensiunea memorie RAM

Memoria RAM dictează viteza de funcţionare a aplicaţiilor de pe laptop (jocuri, aplicaţii video, poze etc.). Dacă laptopul dumneavoastră nu are destulă memorie RAM, nu este nicio problemă. Se poate face upgrade, însă aveţi grijă, fiecare laptop are o limită maxim suportată. Înainte de a cumpăra un laptop second-hand este bine să aflaţi această informaţie.

Site-urile de anunţuri sunt pline de laptopuri SH la preţuri care mai de care mai avantajoase. Vânzătorii nu oferă garanţii, fiind persoane fizice care îşi vând laptopurile uzate pentru a-şi cumpăra altele noi. Vă recomandăm să cumpăraţi un laptop SH de la un magazin certificat. Magazinele specializate în echipamente IT second-hand oferă garanţie, iar echipamentele sunt verificate înainte de a fi scoase la vânzare.


6 lucruri esenţiale de care să ţineţi cont atunci când cumpăraţi un laptop second-hand publicat: 2015-12-08T12:29:27+03:00, actualizat: 2017-01-02T18:06:43+03:00 by Wellcome.ro