Criterii pentru alegerea unui laptop ieftin

Ştim cu toţii că alegerea unui laptop nu este o operaţie foarte uşoară mai ales în condiţiile în care oferta este foarte variată.

O primă filtrare se poate face după preţ. Astfel, cunoscându-vă puterea de cumpărare, din start veţi putea vedea unde vă încadraţi şi cam ce laptopuri aţi putea achiziţiona.

Dacă în schimb veţi găsi mai multe modele pe care le-aţi putea cumpăra în plaja fondurilor disponibile, atunci va trebui să decideţi care este strict cea mai potrivită alegere.



Atunci când însă vorbim de laptopuri ieftine noi, ştim că trebuie să facem în primul rând un compromis la performanţele acestora şi nu la calitate.

Aşadar va trebui să căutăm menţinerea cât mai multor parametri şi caracteristici la nivelul maxim posibil pentru acel preţ şi să renunţăm doar la caracteristicile de vârf.

Iată câteva criterii utile pentru alegerea unui laptop ieftin:


1. Marca / producătorul

La o primă vedere marca sau producătorul nu trebuie să fie un criteriu principal pentru cumpărarea unui laptop ieftin.

Fiind vorba de laptopuri noi, un câştig substanţial la performanţele componentelor, de exemplu, ar putea bate lejer chiar şi faima unui producător celebru care însă oferă la acelaşi preţ un laptop mult mai slab.



2. Procesorul

Procesorul constituie obiectivul numărul unu în alegerea ce o veţi face.

Alegând o tehnologie modernă şi o viteză de lucru cât mai mare puteţi fi siguri că laptopul nu va fi depăşit în scurt timp, iar pe durata utilizării veţi simţi continuu rapiditatea în execuţie a acestuia.

Acesta reprezintă inima laptopului şi trebuie să-l alegeţi astfel încât să fie cât mai performant posibil.


3. Memoria RAM

Memoria RAM este memoria de lucru şi trebuie aleasă şi aceasta să fie cât mai mare.

Îi veţi simţi prezenţa atunci când veţi deschide mai multe aplicaţii şi vă va micşora sensibil timpul de aşteptare în faţa laptopului.



Memoria RAM este primul compromis ce ne va permite alegerea unui laptop mai ieftin, pentru că un laptop cu o memorie RAM iniţial mai mică va putea fi adus foarte uşor şi în orice moment la performanţa maximă prin simpla suplimentare a memoriei RAM.


4. Hard disk-ul / SSD-ul / DVD-ul

Hard disk-ul (SSD-ul) este o altă portiţă ce ne va permite obţinerea unui preţ mai mic.

Dacă ştiţi că nu veţi utiliza cantităţi imense de informaţie atunci un hard disk foarte mare sau foarte rapid nu vă va fi absolut necesar, în acest caz un hard mai mic şi mai ieftin vă va fi mai mult decât suficient.

Reţineţi că hardul poate fi upgradat, ca şi în cazul memoriei, în orice moment, dacă ulterior veţi dispune de fonduri şi veţi simţi necesitatea unui spaţiu mai mare.

De asemenea, dacă ştiţi că nu mai utilizaţi deloc unitatea optică puteţi alege un model mai performant dar comercializat la un preţ mai mic datorită eliminării din componenţa sa a unităţii DVD.



5. Display-ul

În final, dacă tot nu aţi reuşit o încadrare optimă a raportului preferinţe/preţ, următorul pas posibil este doar alegerea unui laptop cu un display mai mic, prin reducerea cu o treaptă a diagonalei ecranului şi reluarea paşilor până la definitivarea celei mai inteligente alegeri a unui laptop ieftin dar performant.


Criterii pentru alegerea unui laptop ieftin

Criterii pentru alegerea unui laptop ieftin




Criterii pentru alegerea unui laptop ieftin publicat: 2024-06-11T12:33:27+03:00, actualizat: 2024-06-11T13:43:39+03:00 by Wellcome.ro