Hotspot: Cum transferăm internetul de pe telefon pe laptop

Aveţi un smartphone cu Android şi minute de internet pe telefon? O metodă foarte la îndemână de a transfera internetul de pe telefon pe unul sau mai multe laptopuri sau dispozitive Wi-FI constă în pornirea unui Hotspot.

Ce este un Hotspot?

Hotspot este un punct de acces la internet printr-o reţea locală fără fir (Wi-Fi). Odată pornit, Hotspot-ul se va comporta ca un router ce va permite mai multor dispozitive să se conecteze în paralel pe internet.

Avantaje Hotspot

Dacă aveţi un telefon cu Android îl puteţi face, în doar câţiva paşi, să devină el însuşi un router Hotspot, astfel încât conexiunea va putea fi partajată în acelaşi timp pentru mai mulţi utilizatori, cu dispozitive Wi-Fi diferite, aflate în direcţii şi la distanţe diferite.

Hotspot-Smartphone

Aplicaţia te poate ajuta să navighezi cu vizualizare pe un ecran mare în locul unuia mic, sau poate funcţiona ca un prelungitor, telefonul fiind montat într-un loc unde există semnal iar laptopul într-un loc în care semnalul original lipseşte sau este foarte slab.

Configurare Hotspot

Pentru un telefon cu sistem de operare Android configurarea şi pornirea Hotspot se fac astfel:

1. Setări > Wireless şi reţele > Reţele mobile > Conexiune date > Se alege de ex: Vodafone Live 01 (sau după caz).

2. Setări > Wireless şi reţele > Mai multe… > Tethering şi hotspot portabil > Hotspot Wi-Fi > Configuraţi hotspotul Wi-Fi > [SSID reţea: net]; [Securitatea: WPA2 PSK]; [Parolă: parola dorită]; [Număr maxim conexiuni: alegeţi 1÷8 utilizatori]; Salvaţi.

3. Acum Hotspot-ul se poate porni din comutatorul ON/OFF: Hotspot Wi-Fi > ON.

4. Nu va mai rămâne decât să vă conectaţi cu laptopul şi cu celelalte dispozitive Wi-Fi la noua reţea cu parola stabilită.

Trafic/Consum

Utilizarea partajată a internetului prin Hotspot are acelaşi efect ca şi în cazul navigării locale pe telefon, în sensul că în ambele cazuri se consumă traficul alocat pe cartela pre-pay sau pe abonament. Ţineţi sub control aşadar megabyţii de internet consumaţi şi nu uitaţi să opriţi la final (după caz) conexiunea de date pornită la punctul 1.


Hotspot: Cum transferăm internetul de pe telefon pe laptop publicat: 2014-09-15T07:57:03+03:00, actualizat: 2017-01-02T18:06:44+03:00 by Wellcome.ro