Ce şi cum alegem: un laptop ieftin sau unul performant?

Toţi cumpărătorii îşi doresc laptopuri ieftine însă când ajung în magazine de multe ori nu au foarte bine delimitate criteriile de decizie şi ordinea acestora pentru a face alegerea corectă. Iată criteriile principale şi ordinea sugerată pentru a decide în cunoştinţă de cauză ce laptop ni se potriveşte cel mai bine.

Destinaţia laptopului

Înainte de preţul maxim pe care vi-l puteţi permite, primul criteriu este destinaţia laptopului. Aşadar, la ce vă trebuie acel laptop? Dacă nu aveţi nevoie de performanţe excepţionale vă veţi îndrepta mai întâi spre raftul cu laptopuri ieftine, iar dacă aveţi de lucru serios pe el, sau de jucat noutăţi, atunci mergeţi direct la raftul cu preţurile cele mai mari.

Bugetul maxim

Odată ajunşi în zona de interes, respectiv zona laptopurilor de uz general şi preţuri mici, sau zona laptopurilor performante dar cu preţuri mai mari, următorul criteriu este bugetul maxim pe care vi-l puteţi permite. Nu vă uitaţi la preţuri mai mari decât vă permiteţi, dar nici prea jos dacă deja aveţi banii necesari pentru un laptop cu performanţe bune.

Designul

De obicei ţinta cumpărătorilor se focalizează pe câteva laptopuri alăturate, aflate strict în zona de posibilităţi financiare. Primele aspecte care ies în evidenţă şi vă ajută să decideţi ferm sunt culoarea şi designul. Dacă există un singur laptop alb sau roşu şi vreţi neapărat unul alb sau roşu, atunci s-ar putea ca preţul şi alte detalii să nu mai conteze aşa mult. La fel, un design ultra subţire va decide ferm în faţa altor laptopuri butucănoase alăturate.

Laptop

Performanţele

În cazul laptopurilor ieftine de uz general, componentele nu sunt extrem de importante iar alegerea va fi mult mai uşoară. Nu acelaşi lucru se întâmplă în zona laptopurilor de gaming de exemplu, unde atât preţul cât şi fiecare componentă contează. Aici va fi mai mult de studiu, iar decizia finală va fi extrem de greu de luat. Este bine să cereţi sfaturi şi să nu alegeţi configuraţii cu componente scumpe şi inutile, sau să luaţi un laptop prea slab ce vă va face utilizarea un chin, sau chiar imposibilă în cazul unor jocuri sau aplicaţii speciale.

Decizia finală

De regulă mai scump înseamnă mai bun, iar mai bun înseamnă mai puţine riscuri de a fi dezamăgit de laptopul cumpărat. Pentru laptopuri ieftine alegeţi preţul maxim pe care vi-l puteţi permite pentru a face cea mai bună afacere. În cazul laptopurilor scumpe, ne vom deplasa şi aici cu paşi mici spre laptopurile tot mai scumpe, visând la un procesor „ce rupe”, la o memorie „lejeră”, la un hard „instantaneu”… însă tot cu paşi mici ne vom întoarce acolo unde ne e locul, adică spre laptopurile mai ieftine, unde tot preţul pe care ni-l permitem va dicta decizia finală.



Ce şi cum alegem: un laptop ieftin sau unul performant? publicat: 2017-03-11T08:40:29+02:00, actualizat: 2017-03-11T09:52:26+02:00 by Wellcome.ro