Sfaturi pentru alegerea unei maşini de spălat

Alegerea unei maşini de spălat rufe nu este deloc o treabă foarte uşoară, având în vedere faptul că avem de-a face cu un aparat greu, voluminos şi relativ complicat. Dacă nu ştiţi pur şi simplu de unde să începeţi, puteţi citi şi urma ordinea propusă în continuare…

Dimensiunile

Primul lucru pe care trebuie să-l faceţi constă în câteva măsurători. În foarte multe cazuri spaţiul redus ne obligă să cumpărăm o maşină slim, aşadar nu vă uitaţi prima dată la preţ, ci la dimensiunile maşinii de spălat. Cele mai ieftine maşini au dimensiuni mai mari, iar cele slim sunt în general mai scumpe. Ca regulă, începeţi cu dimensiunile, iar la final, înainte de a comanda maşina aleasă, mai verificaţi o dată dimensiunile pentru a nu comanda greşit!

Preţul

În funcţie de bugetul alocat cumpărării unei maşini de spălat, stabiliţi-vă obiectivul: cu bani foarte puţini veţi putea cumpăra maşini de mărci mai puţin cunoscute şi foarte simple, cu sume medii veţi avea acces la mărci cunoscute şi complexităţi medii, iar cu bani mulţi veţi ţinti mărci consacrate şi complexităţi maxime. De reţinut că şi maşinile foarte scumpe se strică la fel de uşor ca şi cele ieftine!

Caracteristicile

Odată filtrate după dimensiuni şi după preţul pe care îl puteţi plăti, maşinile de spălat trebuie analizate în continuare după necesităţi şi preferinţe. La acest capitol filtraţi maşinile de spălat după: capacitatea de spălare, viteza de centrifugare, clasa de eficienţă energetică, numărul programelor de spălare, materialul cuvei, sistemele şi tehnologiile utilizate, funcţiile şi opţiunile disponibile etc.

Caracteristici generale Maşină de spălat Beko

Afişajul

Deşi poate părea un moft, afişajul este foarte important. În primul rând un afişaj complex va avea avantaje multiple în vizualizarea etapelor din ciclurile de spălare-clătire-uscare. Totodată, reglarea manuală a parametrilor anumitor programe se va putea face doar dacă afişajul permite vizualizarea treptelor de temperatură, de centrifugare, de clătire suplimentară etc.

Display Maşină de spălat Beko

Programarea pornirii întârziate şi mai ales afişarea timpului total rămas până la terminarea programului vor fi posibile doar dacă afişajul conţine digiţi. Aşadar, un afişaj complet cu leduri şi cifre vă va face viaţa mult mai uşoară pe întreaga perioadă de utilizare!

Ratingul şi opiniile clienţilor

În cazul în care v-aţi decis asupra unui model, sau aveţi de ales între 2 sau 3 modele, următorul pas este să analizaţi ratingul general al produselor şi să citiţi comentariile celor ce au cumpărat produsele respective. Veţi afla înainte de a cumpăra: câtă gălăgie face maşina respectivă, dacă este stabilă, dacă are programe scurte sau dacă se pot regla parametrii programelor, dacă este fiabilă, cât de încăpătoare este cuva, cât de mult se deschide uşa, dacă spumează excesiv sau dacă rămâne detergent în sertar, dacă la manevrare rămâi cu capacul superioar în mână… şi multe alte aspecte la care poate nici nu vă gândiţi!

Informaţiile extra

În cazul în care sunteţi un cumpărător mai pretenţios, puteţi continua cu analiza site-urilor de review-uri precum http://redushop.ro şi să analizaţi în plus şi topurile naţionale şi internaţionale din care puteţi afla care producători sunt pe primele locuri, care mărci sunt mai reuşite, care modele sunt cele mai apreciate de cumpărători, care sunt modelele recomandate de specialişti, care sunt la modă şi care conţin cele mai noi inovaţii din domeniu!


Sfaturi pentru alegerea unei maşini de spălat publicat: 2016-11-30T17:25:56+02:00, actualizat: 2017-04-26T12:52:24+03:00 by Wellcome.ro