4 motive pentru care merită să cumpăraţi calculatoare second hand

Se întâmplă adesea în rândul clienţilor colaboratori ca vechiul calculator să se defecteze brusc iar aceştia să intre rapid în panică întrebând „Ce este de făcut acum?!”. Preţul este desigur primul lucru la care aceştia se gândesc şi sunt foarte îndreptăţiţi să fie aşa, pentru că nu întotdeauna problema se poate remedia înlocuind doar o simplă componentă ce nici măcar nu costă mult. Nu, adesea reparaţia costă mult mai mult, iar sfaturile mele îi conduc spre alternativa achiziţionării de calculatoare second hand la preţuri mult mai avantajoase. Iată câteva dintre argumentele exprimate în favoarea acestei decizii:

1. Preţ avantajos

Atunci când apare o defecţiune în computerul dumneavoastră în scurt timp specialistul vă poate face un calcul sumar cu privire la costurile depanării. Apar situaţii când o singură componentă defectă impune schimbarea mai multor componente conexe, fapt ce conduce la un preţ mărit al depanării. În alte cazuri, remedierea s-ar putea face schimbând doar componenta defectă însă preţul acelei componente este nejustificat de mare.

Una dintre cele mai ieftine soluţii în aceste cazuri este achiziţionarea unui calculator second hand, al cărui preţ întreg poate fi doar cu puţin mai mare decât preţul unei singure componente pe care aţi schimba-o în vechiul computer! Cât despre preţul unui computer second hand (cu sau fără licenţă, monitor şi imprimantă), comparat cu preţul unui computer nou, avantajul preţului înclină iarăşi net în favoarea primei variante. Aşadar, cumpărând calculatoare second hand veţi face în mod categoric importante economii băneşti!

Calculatoare-second-hand-1

2. Livrare gratuită

Dacă de regulă la calculatoarele noi livrarea se efectuează gratuit pentru că preţul acestora depăşeşte un prag stabilit de comerciant, este bine să ştiţi că şi la calculatoarele second hand, deşi sunt mult mai ieftine, livrarea este gratuită în aceleaşi condiţii, deci nici în cazul calculatoarelor second hand nu va trebui să vă faceţi griji cu livrarea. Aşadar, livrare gratuită în 24 de ore, costuri de livrare: zero lei!

3. Performanţe bune, tehnologii moderne

Deşi oferta de calculatoare second hand conţine şi sisteme extrem de ieftine sau unele mai noi şi ceva mai scumpe, din experienţă am constatat că sunt preferate sistemele medii ca performanţe şi preţ. În aceste cazuri veţi beneficia de calculatoare performante realizate de firme renumite (HP, IBM, Fujitsu Siemens, Dell, Asus, Acer, Apple, NEC, Diablos Computer etc.), ce vor include tehnologii cu doar 1-2 generaţii în urmă (dual core, quad core, i3, i5 etc.), astfel încât per ansamblu sistemul second hand achiziţionat va putea concura în mare parte cu sistemele noi, atât ca performanţă cât şi ca tehnologii moderne utilizate!

Calculatoare-second-hand-2

4. Garanţie asigurată

La fel ca şi sistemele noi, calculatoarele second hand beneficiază şi ele de garanţie pentru a fi reparate sau schimbate gratuit în cazul apariţiei unor probleme. În funcţie de sistemul cumpărat, garanţia iniţială poate varia între 12 şi 36 de luni şi poate fi extinsă pe o durată mai lungă prin serviciul de Extra Garanţie. Pentru a linişti pe deplin clienţii, anumiţi comercianţi (de exemplu InterPC.ro) oferă posibilitatea de a returna produsul în cazul apariţiei oricărei probleme, nu doar în 10 zile cât este durata legală, ci în 31 de zile, astfel pe lângă Garanţie şi o eventuală Extra Garanţie, veţi beneficia şi de o triplă Garanţie de retur!


4 motive pentru care merită să cumpăraţi calculatoare second hand publicat: 2015-09-09T10:44:37+03:00, actualizat: 2017-01-21T20:04:00+02:00 by Wellcome.ro