Ce să întrebi atunci când cumperi un calculator second hand

Calculatorul second hand va exista, se va vinde şi se va cumpăra cel puţin atâta timp cât se produc noi şi noi calculatoare.

Noua tehnologie dezvoltată mai lent sau mai alert, lasă în urmă calculatoare second hand în acelaşi ritm, mai lent sau mai alert. De 38 ani am tot urmărit existenţa lor, atât din interes cât şi din pasiune, şi nu de puţine ori am avut diverse surprize plăcute.

Eşti în căutarea unui calculator second hand ieftin şi bun? Iată mai jos câteva sfaturi pentru achiziţionare sau, cu alte cuvinte, ce să întrebi atunci când cumperi un asemenea calculator.

Ce să întrebi atunci când cumperi un calculator second hand

1. Preţul

În primul rând preţul este unul dintre factorii decisivi. Află răspunsul clar dacă preţul este fix şi dacă include TVA pentru a alege cel mai bun calculator ce se încadrează în bugetul alocat.

2. Configuraţia necesară

În cazul în care îţi este necesară o anumită configuraţie minimă, cere verificarea acesteia pentru a fi sigur că sistemul va fi capabil să facă ce îţi doreşti. Pentru aceasta verifică mai întâi: frecvenţa procesorului, mărimea memoriei RAM şi capacitatea hard disk-ului, pentru că acestea pot îmbunătăţi mult performanţele unităţii.

Dacă eşti cunoscător poţi verifica şi alte aspecte precum: numărul de nuclee şi cache-ul procesorului, numărul de sloturi de memorie disponibile/utilizate pentru posibilitatea de extindere ulterioară, frecvenţa memoriei RAM, tipul de hard HDD/SSD, tipul unităţii optice cu/fără scriere/citire DVD, număr şi tip de sloturi PCIE/AGP/PCI, numărul de USB-uri etc.

Calculatoare-second-hand

3. Completare, Upgrade

Întreabă apoi dacă mai sunt necesare componente pentru completarea sau îmbunătăţirea unităţii şi preţul acestora după caz. Acum este momentul oportun pentru completare/upgrade.

4. Inventarul complet

Unitatea poate să includă în plus, sau nu, cablurile necesare, perifericele de bază, componente sau periferice bonus etc. Este important să primesti inventarul complet, adică tot ceea ce este inclus în ofertă pentru a nu ajunge acasa şi să nu poţi beneficia de calculator pentru că îi lipseşte ceva.

5. Driverele

Deşi astăzi internetul rezolvă problema driverelor foarte comod, întreabă totuşi dacă ţi se pot oferi driverele necesare în cazul în care întâmpinaţi probleme la activarea vreunei componente.

6. Garanţia, Transportul

Întreabă de garanţia acordată şi verifică sigiliul unităţii. Pentru comenzile online poţi beneficia de transport gratuit, în funcţie de preţul achiziţiei.


Ce să întrebi atunci când cumperi un calculator second hand publicat: 2022-03-11T15:25:36+02:00, actualizat: 2022-03-11T16:56:28+02:00 by Wellcome.ro