Ecranul tabletei nu se va sparge dacă respectaţi aceste reguli

Elementul cel mai sensibil al unei tablete este ecranul acesteia, iar o clipă de neatenţie poate duce într-o secundă la crăparea sau chiar spargerea lui. Aşadar, nu strică să vă împrospătaţi regulile de bază cu ajutorul cărora vă puteţi proteja tableta şi în special ecranul acesteia.

Nu scăpaţi tableta din mână

Prima regulă sună aşa cum bănuiţi: Ţineţi tableta bine şi nu o scăpaţi din mână! Chiar dacă aceasta este supusă smuciturilor din timpul jocului, ori vă deplasaţi privind la ea şi mai puţin la drum, ori pur şi simplu sunteţi distrat şi captivat de ceea ce apare pe ecran, încercaţi să vă distribuiţi o parte a atenţiei şi ţinerii cu atenţie în mână. Chiar merită acest mic efort pentru că vă aduce mari economii!

Protejati tableta cu huse şi accesorii

Tableta odată cumpărată are nevoie de diverse accesorii. Încă din primele zile trebuie să începeţi să căutaţi huse tablete pentru protecţie, huse cu suport de masă, huse cu tastatură etc. Deşi tabletele funcţionează şi fără acestea, nu amânaţi nicio clipă achiziţionarea lor pentru că mai mult ca sigur veţi regreta!

Optaţi pentru o husă antialunecare şi cu striuri

O husă trebuie să asigure protecţie la zgârieturi şi pe cât posibil la şocuri, însă ideal este să asigure şi o bună prindere în mână. Pentru aceasta, urmăriţi modelele care au striuri ieşite în relief, cu ajutorul cărora se elimină complet riscul alunecării din mână în timpul utilizării, şi modele care sunt dintr-un material aderent ce face priză bună cu mâna sau suprafeţele cu care intră în contact.

Optaţi pentru o husă cu margini cauciucate şi înalte

Deşi este mai inestetică, o husă cu margini cauciucate şi mai înalte va proteja toate muchiile şi colţurile tabletei, în special în cazul în care o scăpaţi pe jos. Protecţia funcţionează extrem de bine, indiferent de unghiul de impact!

Husă pentru tabletă

Protejaţi tableta în timpul transportului

Tot la capitolul huse, luaţi în calcul şi asiguraţi protecţia la transport cu ajutorul carcaselor rigide. Tableta având suprafaţa mare a ecranului poate fi apăsată foarte uşor pe mijlocul acestuia şi se poate crăpa doar încercând de exemplu să închideţi o valiză plină…

Aplicaţi folia de protecţie a ecranului

După protecţia generală la zgârieturi şi la transport, urmează protecţia la lucru. Cum cea mai mare uzură apare pe suprafaţa ecranului tactil, înseamnă că aici este cazul să aplicaţi imediat o folie de protecţie a ecranului. Aceasta va proteja touchscreen-ul foarte bine la zgârieturi, dar va contribui în mod real şi la protecţia ecranului în cazul şocurilor mici.

Nu lăsaţi tableta pe jos sau pe pat

Chiar dacă utilizaţi huse pentru tablete, trebuie să ştiţi că acestea le protejează doar împotriva unor şocuri şi apăsări mici. Aşadar, nu lăsaţi tableta pe jos sau pe pat deoarece este posibil ca din neatenţie să o apăsaţi puternic cu cotul sau să o călcaţi pe una din suprafeţele mari, iar rezultatul va fi dezastruos!

Alte reguli de protecţie

În încheiere, lista regulilor de protejare a ecranului tabletei poate conţine după caz: evitarea expunerii îndelungate a ecranului la soare intens, curăţarea cu gentileţe a ecranului cu o lavetă din microfibră, evitarea apăsării prea tari sau lovirii ecranului cu degetul sau cu obiecte acutite, evitarea descărcărilor electrostatice etc.


Ecranul tabletei nu se va sparge dacă respectaţi aceste reguli publicat: 2017-04-25T12:30:03+03:00, actualizat: 2017-04-25T13:59:30+03:00 by Wellcome.ro