Optimizarea SEO – Ce este, Pentru cine, De ce şi Cum?

Ce este Optimizarea SEO?

Optimizarea SEO constă într-un ansamblu de operaţii ce sunt efectuate direct asupra site-ului propriuzis, sau indirect pe alte site-uri aflate în strânsă legătură cu acesta, în scopul îmbunătăţirii prezenţei online. Pentru a ajuta concret o afacere în derulare, fimele care oferă servicii optimizare SEO pot efectua două tipuri de operaţii: Optimizare On-Page, care este relativ standard şi mai puţin costisitoare, şi Optimizare Off-Page, care nu are o formulă standard şi este mult mai costisitoare.

Pentru cine facem Optimizarea SEO?

Aşa cum o spune şi numele, SEO este acronimul de la Search Engine Optimization şi înseamnă Optimizare pentru Motoare de Căutare. Optimizarea SEO nu se face aşadar pentru oameni direct, ci pentru roboţii ce analizează site-urile şi transmit mai apoi datele motoarelor de căutare.

De ce sunt necesare Optimizările SEO?

Dacă oamenii pot percepe dintr-o singură privire cam tot ce există într-o pagină web şi nu au nevoie de niciun ajutor în a înţelege şi aprecia valoarea unui site, motoarele de căutare au din păcate o cu totul altă percepţie. Acestea nu sunt la fel de inteligente şi au nevoie de ajutor pentru a înţelege corect conţinutul unui site şi pentru a-i stabili valoarea reală comparativ cu celelalte site-uri existente în internet.

Motoarele de căutare, de ani buni încoace, învaţă continuu cum să analizeze şi să înţeleagă mai bine site-urile existente. În funcţie de modul lor de înţelegere, actualizat şi îmbunătăţit periodic, dar şi în funcţie de noile criterii de ordonare în paginile afişate la căutări, proprietarii de site-uri trebuie să-şi adapteze continuu site-urile pentru a rămâne în zona în care au şanse reale de a fi găsiţi.

Optimizare-SEO

Cum se face Optimizarea SEO?

Primul pas constă în a ne asigura că motoarele de căutare înţeleg 100% corect conţinutul site-ului nostru, motiv pentru care trebuie să oferim roboţilor informaţii corecte, reale, pe cât posibil „mură-n gură”, pentru a elimina astfel erorile şi confuziile ce ne-ar putea afecta extrem de negativ. Este momentul aşa-zisei Optimizări On-Page.

Al doilea pas constă în a ne asigura că motoarele de căutare descoperă şi pe alte site-uri vorbe bune despre noi şi chiar trimiteri către site-ul nostru. Roboţii apreciază extrem de mult aceste lucruri, iar efectul va fi unul clar de devansare a concurenţei. Acesta este momentul Optimizării Off-Page.

Deşi cei doi paşi se cunosc, iar metodele de punere în practică sunt arhicunoscute, nu putem totuşi vorbi de o strategie tipar şi nici de vreun pret optimizare site standard, deoarece optimizarea SEO este un proces complex, mai mult sau mai puţin costisitor, ce se defăşoară în etape şi pe termen lung. Strategiile sunt multiple, trebuie doar s-o abordaţi, împreună cu firma de optimizare SEO, pe aceea cu cel mai bun raport beneficii/costuri.


Optimizarea SEO – Ce este, Pentru cine, De ce şi Cum? publicat: 2016-06-11T08:42:01+03:00, actualizat: 2017-01-02T18:06:43+02:00 by Wellcome.ro