Sfaturi pentru cumpărarea unei imprimante second hand

– Merită să-mi iau o imprimantă second hand?
– La ce să fiu atent când o cumpăr?

Nu de puţine ori am primit aceste întrebări şi voi încerca astăzi să trasez câteva sfaturi pentru achiziţionarea unei astfel de imprimante. Atunci când aţi luat decizia cumpărării unei imprimante second hand, mai mult ca sigur aveţi în vizor un preţ mai scăzut decât al uneia noi, iar alegerea este una corectă. De ce spun aceasta? Pentru că în general imprimantele second nu numai că sunt mult mai ieftine dar aveţi ocazia să cumpăraţi ceea ce la prima mână era foarte bun, scump şi de calitate superioară faţă de cele ce se vând chiar noi astăzi!

Un alt aspect foarte important este bine de ştiut: imprimanta este „maşinăria”, iar cartuşul este „consumabilul”, deci sunt două componente oarecum distincte. Maşinăria se strică foarte greu, astfel încât putem considera că o imprimantă second este aproximativ la fel de bună ca una nouă. Partea mai sensibilă este „cartuşul” însă în multe cazuri înlocuind cartuşul, sau fiind la prima încărcare de exemplu, aveţi garanţia unei vieţi lungi a acestuia, aproape ca a unuia nou. Reţineţi că la imprimantele noi cartuşele sunt Demo, deci încărcate parţial, şi necesită reîncărcare imediată chiar dacă sunt noi. Analizând cele 2 componente, rezultatul în funcţionare va fi foarte bun atât în cazul unei imprimante second hand laser, cât şi în cazul unei imprimante second hand cu cerneală.

Sfaturi pentru cumpărarea unei imprimante second hand

Nu aţi auzit de anumite mărci? E drept în cazul imprimantelor second aduse „de afară” veţi putea achiziţiona imprimante cu mărci mai puţin cunoscute dar de renume, mult mai complexe şi mult mai performante. O bună fiabilitate in utilizare au demonstrat-o imprimante second hand precum Brother, Kyocera, Ricoh, Sagem, Konica Minolta etc. Despre cele mai cunoscute pe piaţa românească: HP, Lexmark, Canon, Epson etc. deja aveţi o impresie formată din uzul personal sau de la rude şi prieteni. Avantajul preţului se va simţi mai ales acolo unde pretenţiile cresc şi este nevoie de imprimare pe ambele feţe (duplex), imprimare color, pe format A3, pe plottere etc.

Nu uitaţi să alegeţi imprimanta compatibilă cu sistemul de operare instalat pe computer. Întrebaţi de garanţie, consumabile, drivere şi de cablurile de conectare. Veţi fi plăcut surprinşi să descoperiţi că anumite firme oferă garanţie chiar 12 luni şi în plus oferă cablurile şi transportul gratuit! Strategia achiziţionării unei imprimante second hand trebuie să aibă în vedere aspectele enumerate anterior. Ţinând cont de toate acestea, veţi obţine garantat un raport preţ calitate foarte mulţumitor!


Sfaturi pentru cumpărarea unei imprimante second hand publicat: 2018-08-03T13:28:53+03:00, actualizat: 2018-08-03T14:55:24+03:00 by Wellcome.ro