Sfaturi pentru cumpărarea unei Imprimante Second Hand

– Merită să-mi iau o imprimantă second hand?
– La ce să fiu atent când o cumpăr?

Nu de puţine ori am primit aceste întrebări şi voi încerca astăzi să trasez câteva sfaturi pentru achiziţionarea unei astfel de imprimante.


Sfaturi pentru cumpărarea unei Imprimante Second Hand


1. Preţul

Atunci când aţi luat decizia cumpărării unei imprimante second hand, mai mult ca sigur aveţi în vizor un preţ mai scăzut decât al uneia noi, iar alegerea este una corectă.

De ce spun aceasta? Pentru că în general imprimantele second nu numai că sunt mult mai ieftine dar aveţi ocazia să cumpăraţi ceea ce la prima mână era foarte bun, scump şi de calitate superioară faţă de cele ce se vând chiar noi astăzi!2. Imprimanta

Un alt aspect foarte important este bine de ştiut: imprimanta este maşinăria, iar cartuşul este consumabilul, deci sunt două componente oarecum distincte.

Maşinăria se strică foarte greu, astfel încât putem considera că o imprimantă second este aproximativ la fel de bună ca una nouă.


Cum funcţionează o Imprimantă Laser


3. Cartuşul

Partea mai sensibilă este cartuşul (cu toner sau cerneală) însă în multe cazuri înlocuind cartuşul, sau fiind la prima încărcare de exemplu, aveţi garanţia unei vieţi lungi a acestuia, aproape ca a unuia nou.

Reţineţi că la imprimantele noi cartuşele sunt Demo, deci încărcate parţial, şi necesită reîncărcare imediată chiar dacă sunt noi.

Analizând cele 2 componente, rezultatul în funcţionare va fi foarte bun atât în cazul unei imprimante second hand laser, cât şi în cazul unei imprimante second hand cu cerneală.


Ce trebuie să faci când se consumă tonerul4. Marca

Nu aţi auzit de anumite mărci? E drept în cazul imprimantelor second aduse de afară veţi putea achiziţiona imprimante cu mărci mai puţin cunoscute la noi, dar de renume, mult mai complexe şi mult mai performante.

O bună fiabilitate în utilizare au demonstrat-o imprimante second hand precum HP, Brother, Kyocera, Canon, Samsung, Ricoh, Epson, Konica Minolta, Lexmark, Xerox, Pantum etc. Despre cele mai cunoscute pe piaţa românească deja aveţi o impresie formată din uzul personal sau de la rude şi prieteni.


Exemple de Imprimante Laser Second Hand

Sfaturi pentru cumpărarea unei imprimante second hand


5. Performanţa

Avantajul preţului unei imprimante second hand se va simţi mai ales acolo unde pretenţiile cresc şi este nevoie de imprimare pe ambele feţe (duplex), imprimare color, imprimare rapidă, pe format A3 etc.6. Compatibilitatea

Nu uitaţi să alegeţi imprimanta compatibilă cu sistemul de operare instalat pe computer.


7. Cablurile, Garanţia, Transportul

Întrebaţi de garanţie, consumabile, drivere şi de cablurile de conectare.

Veţi fi plăcut surprinşi să descoperiţi că anumite firme oferă garanţie chiar 24 luni şi în plus oferă cablurile şi transportul gratuit.

Strategia achiziţionării unei imprimante second hand trebuie să aibă în vedere aspectele enumerate anterior. Ţinând cont de toate acestea, veţi obţine garantat un raport calitate preţ foarte mulţumitor!
Sfaturi pentru cumpărarea unei Imprimante Second Hand publicat: 2023-05-14T14:28:53+03:00, actualizat: 2023-06-15T10:27:41+03:00 by Wellcome.ro