Tehnologia de spălare cu injecţie-extracţie

Petrecerile şi distracţia nu întotdeauna au loc fără evenimente neplăcute. Adesea totul începe cu cele mai plăcute aspecte, o curăţenie iniţială deplină îmbinată cu respectarea strictă a elementarelor reguli pentru aranjarea mesei festive, şi se termină cu aspecte mai puţin plăcute, adică feţe de masă şi scaune pătate, fotolii, canapele şi mochete murdare. Pentru curăţare, în multe din aceste cazuri trebuie să folosim aparate de spălare cu tehnologia de injecţie-extracţie. Cum funcţionează acestea vom afla în continuare.

Aparate de spălare cu injecţie-extracţie

Firmele specializate în curăţare şi spălare profesională utilizează frecvent aparate cu injecţie-extracţie. Cu ajutorul acestora ele pot efectua servicii de spălare şi curăţare canapele şi fotolii, servicii de spălare şi curăţare scaune şi tapiţerii din interiorul maşinilor, servicii de spălare şi curatare mocheta şi covoare, atât la birou cât şi la domiciliu.

De ce sunt acestea atât de căutate? În primul rând aparatele de spălare cu injecţie-extracţie nu distrug fibrele şi păstrează aspectul produsului nedeteriorat. În urma spălării culorile devin iarăşi vii, iar fibrele devin din nou pufoase. Trebuie menţionat că aceste aparate pot fi utilizate şi în situaţii dificile, cum ar fi operaţia de curăţare mochetă atunci când aceasta este lipită, sau când mocheta se află peste o pardoseală din lemn natural sau parchet.

Calităţile acestor aparate continuă: injecţia-extracţia are ca rezultat curăţarea rapidă a murdăriei persistente fără a avea efecte negative precum mirosuri neplăcute, apă stagnantă în ţesătură, umezeală sau mucegai. Apa va fi eliminată în totalitate, iar uscarea va fi extrem de rapidă. Spălarea cu injecţie-extracţie va înlătura praful şi impurităţile, va elimina riscul apariţiei microbilor şi acarienilor şi vă va feri de alte neplăceri precum astm, alergii, rinite, eczeme sau dermatite.

Curatare mocheta

Spălarea cu injecţie-extracţie – Principiul de funcţionare

Să luăm ca exemplu operaţia de curăţare mochetă. Principiul de funcţionare constă în pulverizarea la suprafaţă şi introducerea în profunzimea mochetei a unui amestec de apă şi detergent activ, ce va dizolva rapid murdăria persistentă în ţesătură, şi preluarea imediată a lichidul murdar prin aspirare şi depunere într-un rezervor rezidual. Ca urmare a acestui procedeu, suprafaţa lăsată în urma operaţiei de curăţare mochetă va şi curată şi uscată.

Secretele tehnologiei „injecţie-extracţie”

Modul de spălare clasic este pe cât de simplu pe atât de rapid şi de eficient, însă lucrurile se mai complică un pic deoarece secretele meseriei sunt nenumărate. De exemplu, utilizarea apei la temperatură ceva mai mare poate dubla viteza de spălare iar spălarea poate fi mai bună. Unele aparate au încălzire lentă a apei în rezervor, în timp ce altele permit încălzirea instantanee fără timpi morţi de aşteptare. Unele aparate au în plus şi posibilitatea aspirării suprafeţei înainte de spălare, realizând astfel dintr-o singură trecere şi o curăţate iniţială de praf în profunzime. De asemenea, o putere de aspirare mai mare a maşinilor de spălat cu injecţie-extracţie poate conduce la înjumătăţirea timpului de uscare. Toate aceste aspecte au ca efect mărirea calităţii spălării, în paralel cu micşorarea timpilor totali de spălare şi uscare.

Soluţiile de curăţat profesionale sunt puternic recomandate deoarece sunt adaptate după caz în scopul protecţiei diferitelor materiale textile şi atacării doar a impurităţilor şi murdăriei. Un studiu în prealabil este de asemenea foarte important şi util pentru a afla informaţii despre vechimea petelor şi substanţele care au provocat murdăria.

Principiul de funcţionare „injecţie-extracţie” nu este foarte complicat, însă automatizarea sa conduce la rezultate incredibile şi la timpi extrem de mici comparativ cu spălarea manuală cu perie şi cu şampon. Acest lucru se datorează în primul rând curăţării în profunzime pe verticală, cu injectarea apei sau aburului (cu putere şi adânc în jos) pentru descompunerea particulelor de murdărie, urmată de aspirarea imediată (cu putere în sus) a lichidului ce a preluat deja murdăria.Tehnologia de spălare cu injecţie-extracţie publicat: 2016-08-09T07:33:53+03:00, actualizat: 2017-04-26T12:52:05+03:00 by Wellcome.ro