Ce înseamnă Wi-Fi, Wi-Fi Ready, Wi-Fi Direct, Built-in Wi-Fi, Wi-Fi Integrat, WiDi

La început au existat reţelele de comunicaţie cu fir, Ethernet-ul, şi totul părea destul de simplu. Apoi au apărut comunicaţiile fără fir, Wi-Fi, şi lucrurile s-au complicat un pic. Au apărut denumiri şi termeni noi între care se poate face relativ uşor confuzie…

Oamenii se întreabă adesea:
– Wi-Fi Ready şi Built-in Wi-Fi înseamnă acelaşi lucru?
– Wi-Fi Integrat şi Wi-Fi Direct funcţionează la fel?
– Care este diferenţa dintre Wi-Fi Ready şi Wi-Fi Direct?
– WiDi este acelaşi lucru ca Wi-Fi Direct, doar că este scris prescurtat?
Nu ar fi bine să facem puţină lumină explicând fiecare termen pe scurt şi pe înţelesul tuturora?

Wi-Fi

În primul rând trebuie să ştim că Wi-Fi este o denumire comercială a tehnologiilor de comunicaţie fără fir în reţele locale bazate pe standardele IEEE 802.11. Cu alte cuvinte, atunci când vom vedea menţiunea Wi-Fi vom şti că acel aparat electronic este capabil să participe la schimbul de date într-o reţea locală de comunicaţii fără a fi conectat printr-un cablu.

Wi-Fi Ready

Wi-Fi Ready nu este acelaşi lucru cu Built-in Wi-Fi şi nu înseamnă că aparatul este 100% pregătit pentru Wi-Fi. Un aparat Wi-Fi Ready va putea utiliza tehnologia Wi-Fi doar dacă i se ataşează un adaptor wireless special, ce se cumpără separat şi care nu este deloc ieftin.

Built-in Wi-Fi sau Wi-Fi Integrat

Spre deosebire de cele Wi-Fi Ready, aparatele cu menţiunea Built-in Wi-Fi sau Wi-Fi Integrat conţin acel adaptor wireless în interior, deci se pot conecta Wi-Fi oricând, fără a mai fi necesare alte achiziţii.

WiFi-Direct-WiFi-WiDi

Wi-Fi Direct

Built-in Wi-Fi nu este acelaşi lucru cu Wi-Fi Direct. Dacă prima variantă se referă la existenţa dispozitivului wireless încorporat, Wi-Fi Direct specifică faptul că aparatul respectiv suportă un standard Wi-Fi ce permite conectarea în mod direct cu alte aparate fără a mai fi nevoie de un Wireless Acces Point dedicat precum un router wireless.

WiDi

În final trebuie să clarificăm că nici WiDi nu este acelaşi lucru cu Wi-Fi Direct şi nu este nicidecum scris prescurtat. Termenul WiDi provine de la Wireless Display şi semnifică o tehnologie Intel ce permite transferul wireless al streamului audio/video HD (1080p, 5.1 surround) între aparate compatibile WiDi.


Ce înseamnă Wi-Fi, Wi-Fi Ready, Wi-Fi Direct, Built-in Wi-Fi, Wi-Fi Integrat, WiDi publicat: 2019-05-07T14:49:38+03:00, actualizat: 2019-05-07T15:30:49+03:00 by Wellcome.ro