Jocurile Slot machines – Scurt istoric

Unul dintre cele mai populare jocuri ale tuturor timpurilor este jocul Slot machine. Acesta a fost inventat în secolul al XIX-lea şi a dăinuit cu succes până în ziua de azi.

Deoarece principiul de joc este foarte simplu, Slot machine a fost şi este extrem de popular şi îndrăgit indiferent de vârstă, şi aşa va rămâne cu siguranţă şi în viitor.

Prima versiune de aparat cu sloturi a fost realizată în anul 1887. Maşinăria era mecanică, dotată cu 3 cilindri rotativi şi avea 5 simboluri diferite: diamant, inimă, potcoavă, sabie şi renumitul clopoţel Liberty Bell. Marea minune a constat însă în realizarea unui mecanism automat de plată în cazul unei combinaţii norocoase, fapt ce a lansat incredibil producţia de asemenea aparate.

Slot machines (1)

Următoarele jocuri au fost modernizate în 1891, iar opţiunile au fost mult extinse prin dotarea lor cu 5 cilindri rotativi, ce aveau acum 50 de simboluri diferite preluate din jocul de Poker. Apar în paralel şi maşinile ce ofereau în caz de aliniere a unor fructe, gumă de mestecat cu arome de lămâie, cireşe şi căpşuni. Fructele au rămas clasice până în ziua de azi pentru acest tip de jocuri.

Anul 1963 aduce trecerea aparatelor Slot machines la tehnologia electromecanică, net superioară. Dispare demodata manetă din dreapta ce antrena tamburii, aceştia fiind acum porniţi şi opriţi electronic. Apar sunetele şi luminiţele atât de îndrăgite şi atrăgătoare.

Slot machines (2)

Nu peste mult timp, în anul 1976 apare şi primul joc video Slot machine, produs cu succes la scară industrială. Ce a urmat până în ziua de azi a fost pur şi simplu o dezvoltare în toate planurile a maşinăriilor, ajungând cu ajutorul microcesoarelor la o perfecţiune grafică şi complexitate de joc incredibilă, şi chiar la interconectarea mai multor maşini dintr-o locaţie.

Astăzi, o concurenţă serioasă la aparatele fizice Slot machines o constituie jocurile online. Acum Sloturile sunt disponibile pe calculator, laptop, tabletă sau telefon, în cel mai viu colorit, cu simboluri incredibil de frumoase, cu sonor de înaltă calitate şi şanse sporite prin linii multiple. Şi asta de acasă, sau de pe drum, sau de oriunde te-ai afla.

Slot machines (3)

Desigur în mediul online există atât variante virtuale de Slot machine gratuite, cât şi variante cu bani reali, ca de exemplu pe site-ul Admiral.ro, unde sunt peste 100 de Sloturi care mai de care mai antrenante şi atrăgătoare.

Aşadar, după 130 de ani de la apariţie, jocurile Slot machines – atât de rare în primii ani – s-au mutat direct în casele noastre, pe aproape orice tip de aparat smart, pentru a satisface pe cei împătimiţi de „păcănele” în cel mai comod şi relaxant mod posibil.


Jocurile Slot machines – Scurt istoric publicat: 2017-12-05T11:19:17+02:00, actualizat: 2019-03-13T07:40:43+02:00 by Wellcome.ro