Merită să trec la Windows pe 64 de biţi?

Am descoperit într-un articol anterior care sunt secretele sistemului Windows pe 64 de biţi şi totodată avantajele şi problemele ce pot apărea cu acesta.

Probabil marea majoritate a utilizatorilor nu ar avea nevoie de el pentru o utilizare modestă însă nici rău nu este dacă facem acest pas, aşadar mulţi au întrebat:

– Merită să trec la Windows pe 64 de biţi?



Microsoft ne-a explicat pe parcurs, onest, realitatea sistemului pe 64 de biţi:

– În funcţie de ceea ce faceţi şi de programele pe care le utilizaţi, este posibil să nu existe niciun avantaj sau doar un avantaj mic în privinţa utilizării unei versiuni de Windows pe 64 de biţi.

– Pentru majoritatea persoanelor care păstrează doar câteva programe în execuţie simultan, un sistem Windows pe 64 de biţi şi 4 GB (sau mai mult) de memorie nu oferă niciun beneficiu tangibil faţă de un computer cu 2 GB de memorie şi o versiune Windows pe 32 de biţi.



Însă tot Microsoft ne şi îndeamnă la final:

– Fiţi deschişi la nou.

– Windows conţine numeroase caracteristici de compatibilitate predefinite şi capacităţi de actualizare automate care vă ajută să treceţi la lucrul cu computerele pe 64 de biţi.

Nu vă temeţi să luaţi decizia de a trece la 64 de biţi.



Surprizele au început să apară treptat.

Au apărut laptopuri ce nu permit decât ultimul Windows pe 64 de biţi excluzând opţiunea de 32 de biţi!

Programele devin tot mai performante pe 64 de biţi.


Cele mai performante calculatoare Intel® Core™ i9, 16GB, 1TB, GTX/RTX


Binecunoscutul Google Chrome, în varianta x64, asigură o securitate mult îmbunătăţită, este mai rapid la manipularea conţinutului grafic şi multimedia cu 25%, iar rata de crash-uri faţă de varianta pe 32 de biţi a scăzut cu 50%!

Aşadar, vrem-nu vrem trecerea la sistemul de operare Windows pe 64 de biţi începe să merite tot mai mult, devine chiar necesară şi inevitabilă.



Îmi amintesc cum, cu mult timp în urmă, treceam de la Windows pe 16 biţi la noul Windows de atunci pe 32 biţi şi… nu era cale de întoarcere.

Iată că, de ceva vreme, mai facem un pas înainte, de la Windows pe 32 de biţi la noul Windows de acum pe 64 de biţi şi, ca şi atunci, iarăşi nu este cale de întoarcere.


Sisteme de operare Microsoft Windows 10 / 11 (Retail)


Am putea să mai tragem un pic de timp însă, viitorul aparţine în mod cert sistemelor pe 64 de biţi iar trecerea la Windows pe 64 biţi ne va aduce tehnologia viitorului în aparatele noastre începând chiar de azi!



Windows pe 64 biţi

Windows pe 64 biţi




Merită să trec la Windows pe 64 de biţi? publicat: 2024-05-17T12:42:45+03:00, actualizat: 2024-05-17T13:48:49+03:00 by Wellcome.ro