În căutarea celor mai bune laptopuri de pe piaţa românească, nu de puţine ori am auzit întrebări despre producătorii acestora.
De multe ori clienţii aleg în mod eronat un laptop sau se feresc să cumpere unul bun, crezând că este produs de o firmă neserioasă şi cu probleme frecvente la produsele sale doar pentru că un vecin a avut odată o problemă cu unul asemănător, sau crezând că-i o firmă dubioasă şi fără renume doar pentru că ei personal nu au auzit de ea, în timp ce în realitate aceasta poate fi una dintre cele mai mari companii din lume.
Înainte de a începe să căutaţi laptopuri bune trebuie să cunoaşteţi măcar sumar câteva date despre companiile producătoare.
Pe piaţa românească nu sunt foarte mulţi, aşadar, să vedem împreună câteva date orientative despre aceştia, ocazie bună pentru a vă şi verifica dacă ştiaţi în mod corect cine este producătorul laptopului dumneavoastră.
1. Producător laptopuri Acer
Laptopurile Acer sunt produse de o companie cu sediul în Taiwan, înfiinţată în anul 1976.
Ca urmare a cumpărării companiei americane Gateway, Acer a reuşit să atingă acum câţiva ani locul II ca furnizor de PC-uri şi chiar locul I ca producător de notebook-uri la nivel global.
2. Producător laptopuri ASUS
Laptopurile ASUS am putea spune că sunt ceva mai noi, compania multinaţională cu sediul în Taiwan fiind înfiinţată în 1989.
Compania se laudă că laptopurile sale au avut zero defecte în cele mai grele condiţii de exploatare cum ar fi: curse auto off-road, zboruri cu elicopterul, expediţii în Antarctica sau pe muntele Everest şi chiar o misiune spaţială de 600 de zile.
3. Producător laptopuri Apple
Laptopurile Apple sunt ceva mai rare pe la noi.
Compania cu sediul în Silicon Valley a fost înfiinţată în 1976.
Aşa cum bine ştiţi, Apple produce laptopuri scumpe dar foarte performante şi are o foarte bună reputaţie în industria de înaltă tehnologie.
4. Producător laptopuri Dell
Laptopurile Dell sunt produse de o companie multinaţională cu sediul în Texas, înfiinţată în 1984.
A atins în anii trecuţi locul II în vânzarea tehnicii de calcul.
5. Producător laptopuri Alienware
O subsidiară a companiei Dell este Alienware, înfiinţată în 1996 şi specializată strict pe produse hardware pentru jocuri.
Laptop de gaming Alienware
6. Producător laptopuri HP
Laptopurile HP rămân undeva în topul topurilor.
Compania americană înfiinţată în 1939 cu greu a putut fi detronată de pe primul loc din lume la producţia de PC-uri, fiind prima companie de IT din lume care a raportat un profit mai mare de 100 de miliarde de dolari.
7. Producător laptopuri Lenovo
Laptopurile Lenovo sunt pentru mulţi o mare supriză.
Compania americano-chineză, relativ necunoscută nouă până acum câţiva ani, a fost înfiinţată în anul 1984 la Beijing şi s-a dezvoltat extrem de curajos, cumpărând divizia de PC-uri a companiei americane IBM şi ocupând astfel un loc între cele mai mari companii din lume.
Ocupă în ultimii ani tot mai des locul I la vânzările de PC-uri şi laptopuri.
8. Producător laptopuri MSI
Laptopurile MSI sunt realizate de o companie multinaţională cu sediul în Taiwan, înfiinţată în 1986.
MSI a fost premiată în ultimii ani pentru design şi pentru produse din domeniul jocurilor.
9. Producător laptopuri Samsung
Laptopurile Samsung sunt produse de o companie multinaţională cu sediul în Coreea de Sud.
Înfiinţată în anul 1938, Samsung a ajuns numărul unu mondial în producţia mai multor tipuri de electronice, iar marca este una dintre cele mai bune în topul global.
10. Producător laptopuri Sony
Laptopurile Sony sunt produse de o companie multinaţională înfiinţată în 1946 cu sediul în Japonia.
Nenumărate invenţii sunt legate de numele companiei, Sony fiind unul dintre cei mai importanţi producători de produse electronice din lume, atât pentru piaţa de consum cât şi pentru cea profesională.
11. Producător laptopuri Toshiba
Laptopurile Toshiba sunt realizate de o corporaţie multinaţională înfiinţată în 1939, cu sediul în Japonia, ce a reuşit să atingă locul V în lume la producţia de computere, remarcându-se adesea prin inovaţii de ultimă oră.
Alţi producători de laptopuri
Mai există şi alţi producători care se vor afirma mai mult sau mai puţin, dintre aceştia putând enumera:
12. Razer;
13. XPG;
14. Microsoft;
15. Gigabyte;
16. Fujitsu;
17. Gateway;
18. Huawei;
19. LG;
20. Clevo;
21. Microtech;
22. Allview;
23. Tesla;
24. Kruger & Matz etc.
Acum cu siguranţă v-aţi format o impresie despre fiecare producător de laptopuri în parte.
Precum se vede însă, concurenţa este mai mult decât acerbă, datele sunt în continuă variaţie, iar ierarhia se schimbă suprinzător de la an la an.