Ştiaţi aceste lucruri despre producătorii de laptopuri?

În căutarea celor mai bune laptopuri de pe piaţa românească, nu de puţine ori am auzit întrebări despre producătorii acestora. De multe ori clienţii aleg în mod eronat un laptop sau se feresc să cumpere unul bun, crezând că este produs de o firmă neserioasă şi cu probleme frecvente la produsele sale doar pentru că un vecin a avut odată o problemă cu unul asemănător, sau crezând că-i o firmă dubioasă şi fără renume doar pentru că ei personal nu au auzit de ea, în timp ce în realitate aceasta poate fi una dintre cele mai mari companii din lume.

Înainte de a începe să căutaţi laptopuri bune trebuie să cunoaşteţi măcar sumar câteva date despre companiile producătoare. Pe piaţa românească nu sunt foarte mulţi, aşadar, să vedem împreună câteva date orientative despre aceştia, ocazie bună pentru a vă şi verifica dacă ştiaţi în mod corect cine este producătorul laptopului dumneavoastră.

Laptopurile Acer sunt produse de o companie taiwaneză înfiinţată în anul 1976. Cu peste 6.500 de angajaţi şi ca urmare a cumpărării companiei americane Gateway, Acer a atins în aceşti ani locul doi ca furnizor de PC-uri şi chiar locul întâi ca producător de notebook-uri la nivel global.

Laptopurile Asus am putea spune că sunt ceva mai noi, compania taiwaneză fiind înfiinţată în 1990. Compania se laudă că laptopurile sale au avut zero defecte în cele mai grele condiţii de exploatare cum ar fi: curse auto off-road, zboruri cu elicopterul, expediţii în Antarctica sau pe muntele Everest şi chiar o misiune spaţială de 600 de zile.

Laptopurile Apple sunt ceva mai rare pe la noi. Compania cu sediul în Silicon Valley a fost înfiinţată în 1976 şi are peste 50.000 de angajaţi. Aşa cum bine ştiţi, Apple produce laptopuri scumpe dar foarte performante şi are o foarte bună reputaţie în industria de înaltă tehnologie.

Laptopurile Dell sunt produse de o companie multinaţională cu sediul în SUA, înfiinţată în 1984 şi care numără azi peste 88.000 angajaţi. A atins în anii trecuţi locul doi în vânzarea tehnicii de calcul. O subsidiară a companiei Dell este Alienware, înfiinţată în 1996 şi având azi 500 angajaţi, specializată strict pe produse hardware pentru jocuri.

Alienware

Laptopurile HP rămân undeva în topul topurilor. Compania americană înfiinţată în 1939 are astăzi peste 300.000 de angajaţi şi cu greu poate fi detronată de pe primul loc din lume la producţia de PC-uri, fiind totodată şi prima companie de IT din lume care a raportat un profit mai mare de 100 de miliarde de dolari.

Laptopurile Lenovo sunt pentru mulţi o mare supriză. Compania chineză, relativ necunoscută nouă până de curând, a fost înfiinţată în anul 1984 şi s-a dezvoltat extrem de curajos, având peste 50.000 de angajaţi şi ocupând astăzi un loc între cele mai mari companii din lume. Lenovo a cumpărat divizia de PC-uri a companiei americane IBM şi candidează astfel la numărul unu mondial la capitolul PC-uri.

Laptopurile MSI sunt realizate de o companie multinaţională cu sediul în Taiwan, înfiinţată în 1986 şi care numără peste 13.000 de angajaţi. MSI a fost premiată în ultimii ani pentru design şi pentru produse din domeniul jocurilor.

Laptopurile Samsung sunt produse de o companie sud-coreeană cu peste 250.000 de angajaţi în 65 ţări. Înfiinţată în anul 1938, Samsung a ajuns astăzi numărul unu mondial în producţia mai multor tipuri de electronice, iar marca este una dintre cele mai bune în topul global.

Laptopurile Sony sunt produse de o companie multinaţională, înfiinţată în 1946 şi care numără peste 170.000 de angajaţi. Nenumărate invenţii sunt legate de numele companiei, Sony fiind unul dintre cei mai importanţi producători de produse electronice din lume, atât pentru piaţa de consum cât şi pentru cea profesională.

Laptopurile Toshiba sunt realizate de o corporaţie japoneză înfiinţată în 1939, ce a reuşit să atingă locul cinci în lume la producţia de computere, remarcându-se adesea prin inovaţii de ultimă oră.

Acum cu siguranţă v-aţi format o impresie despre fiecare producător de laptopuri în parte. Precum se vede însă, concurenţa este mai mult decât acerbă, datele sunt în continuă variaţie, iar ierarhia se schimbă suprinzător de la an la an …


Ştiaţi aceste lucruri despre producătorii de laptopuri? publicat: 2015-03-19T13:17:55+03:00, actualizat: 2017-01-02T18:06:43+03:00 by Wellcome.ro