Sfaturi pentru alegerea unei tablete

Alegera unei tablete poate deveni o treabă uşoară, chiar şi atunci când nu vă prea pricepeţi, dacă vă informaţi câtuşi de puţin în prealabil. Tot ce trebuie să faceţi este să citiţi câte un articol despre tablete, să analizaţi cu mare atenţie review-urile specialiştilor şi să urmăriţi comentariile celor ce le-au cumpărat şi şi-au împărtăşit ulterior experienţele pozitive sau negative.

În sprijinul dumneavostră vom evidenţia aspectele principale de care trebuie să ţineţi cont la achiţionarea unei tablete.

Display-ul

Dimensiunea display-ului poate fi un prim punct de plecare. Alegeţi o tabletă de 7” atunci când doriţi o tabletă nepretenţioasă şi uşor de transportat, suficientă pentru navigarea pe internet si citirea cărţilor electronice, sau o tabletă cu diagonala mai mare, de până la 10”, pentru jocuri şi vizionarea filmelor.

Tablete-1

Sistemul de operare

Al doilea pas poate fi alegerea sistemului de operare. În funcţie de preferinţe, de ceea ce vă pricepeţi mai bine şi de compatibilitatea dorită, va trebui să alegeţi una dintre variantele: Android, iOS sau Windows.

Configuraţia hardware

Odată ce aţi stabilit foarte clar ce diagonală şi ce sistem de operare doriţi, următorul pas va fi alegerea configuraţiei hardware. Aceasta trebuie selectată cu atenţie pentru a satisface pretenţiile de utilizare ale dumneavoastră.

La capitolul hardware, puteţi opta pentru tablete cu procesor Dual Core, Quad Core sau Octa Core, cu cât mai multe nuclee cu atât mai bine. Tabletele pot avea frecvenţa procesorului apropiată de 1 GHz sau peste 2 GHz, o frecvenţă mai mare fiind foarte benefică în utilizare.

Spaţiul de stocare începe de la 4 GB iar memoria RAM începe de la 512 MB. Cu cât veţi alege valori mai mari la toate aceste componente, cu atât veţi îmbunătăţi experienţa de utilizare şi veţi creşte viteza de răspuns a tabletei achiziţionate.

Tablete-2

Preferinţe sau necesităţi

Înainte de alegerea finală, verificaţi dacă mai aveţi şi alte preferinţe sau necesităţi: rezoluţia ecranului, rezoluţia camerei web principale, existenţa camerei web secundare, versiunea sistemului de operare, tipul porturilor, senzorii disponibili etc.

Conectivitatea mobilă

Pentru conectivitate mobilă trebuie să optaţi pentru tablete cu 3G şi 4G, moment în care veţi verifica şi opţiunea GPS.

Dacă veţi căuta după aceste criterii, cu siguranţă veţi avea la final de ales între 2 sau mai multe tablete pe care le-aţi putea cumpăra.

Bateria

Cuvântul decisiv va aparţine bateriei. Cu cât mai multe mii de mAh va avea aceasta în specificaţiile tehnice, cu atât mai multă autonomie de lucru veţi avea în timpul deplasărilor.


Sfaturi pentru alegerea unei tablete publicat: 2016-11-13T14:16:12+02:00, actualizat: 2017-01-02T18:06:43+02:00 by Wellcome.ro