Alegerea hard disk-ului

Doriţi achiziţionarea unui nou hard disk? Cumpărarea în acest caz este ceva mai simplă însă, la fel ca la placa video trebuie să ţinem cont de unele aspecte pentru evitarea neplăcerilor.

Cum aleg hard disk-ul?

În momentul comandării unui nou hard disk trebuie să ştim ce interfaţă şi ce format trebuie să aibă acesta pentru a fi compatibil cu placa de bază.

După acest prim filtru, în funcţie de ceea ce ne dorim mai mult, adică un preţ mai mic sau o performanţă mai bună, vom filtra în continuare capacitatea de stocare, buffer-ul şi viteza de rotaţie, iar dacă aveţi preferinţe mai puteţi selecta producătorul dorit.

Odată ce acestea au fost selectate, vine momentul adevărului, lista filtrată conţinând în final produsele compatibile dorite şi preţul acestora.

În continuare căutarea poate fi ajustată urmărind efectul asupra preţurilor.

Pentru un hard disk mare şi ieftin alegeţi o capacitate mare de stocare renunţând la pretenţiile de buffer şi viteză de rotaţie.

Pentru un hard disk rapid şi ieftin alegeţi buffer-ul şi viteza cât mai mari renunţând la pretenţiile capacităţii de stocare.

Singurele aspecte „bătute în cuie” sunt interfaţa şi formatul, acestea neputând fi ajustate pentru a se menţine compatibilitatea cu aparatul în care vor fi montate.

Odată alese filtrele cu grijă, puteţi selecta după preţ şi comanda în siguranţă, hard disk-ul dorit.

Cumpără hard disk-ul optim »
Cele mai vândute hard disk-uri.


Alegerea hard disk-ului publicat: 2013-01-03T09:43:26+02:00, actualizat: 2017-11-21T21:45:35+02:00 by Wellcome.ro