Camere video auto cu filmare dublă

Cei ce s-au familiarizat pentru început cu o cameră video auto simplă, cu siguranţă vor trece curând la pasul următor şi anume la achiziţionarea şi montarea unei camere net superioare. Un bun upgrade constă într-o cameră video auto dublă capabilă să efectueze două filmări în acelaşi timp, una în faţa automobilului şi una in spatele acestuia. Iată câteva modele disponibile şi totodată câteva dintre caracteristicile lor.

Cea mai ieftină camera video auto dublă este Allwinner F20. Am remarcat în primul rând un design aparte, deosebit de celelalte modele. Filmarea pe faţă se face într-un unghi de 140 de grade iar pe spate în unul de 120 grade, la o rezoluţie maximă de 1280×720 (HD 720p), cu 25 frame-uri pe secundă. Camera foto este de 5 Mp, display-ul de 2 inch, iar 4 LED-uri deservesc (pe fiecare cameră în parte) filmarea NightVision.

Designul aparte permite rotirea obiectivului într-un unghi de filmare de 270 grade (Ultra Wide). Este o primă soluţie de filmare completă pentru asigurarea protecţiei totale a automobilului.

Camera-video-auto-1

Un model ceva mai performant este Allwinner A10 GS610. Acesta are tot două camere separate pentru filmarea faţă şi spate, însă majoritatea parametrilor sunt îmbunătăţiţi. Astfel unghiul de filmare în faţă este mărit la 170 grade (Wide), iar rezoluţia maximă de filmare este acum de 1920×1024 (Full HD 1080p), cu 30 fps. Camera foto şi display-ul sunt mai mari, de 12 Mp respectiv 2,7 inch. Vederea nocturnă este posibilă cu ajutorul a 6 LED-uri IR.

Camera-video-auto-2

O categorie aparte de camere video auto duble sunt cele de tip oglindă. Acestea pe lângă aspect şi ergonomie se remarcă şi prin performanţe şi complexitate. Un model foarte interesant de cameră video dublă este Allwinner X7. Corpul camerei este complet încorporat în oglinda retrovizoare, filmarea făcându-se prin două obiective minuscule, unul ataşat de oglindă şi unul montat în spatele maşinii. Performanţele sunt foarte bune: filmare faţă Full HD (1080p) într-un unghi de 170 grade, filmare spate HD (720p) în unghi de 120 grade, cameră foto de 12 Mp, display mare de 5 inch, filmare NightVision, senzori şi funcţii avansate.

Camera-video-auto-3

Parcarea cu spatele va fi mult uşurată pentru că pe ecran vor apărea imagini din spatele maşinii, afişate automat din momentul cuplării în marşarier, fără a se întrerupe filmarea continuă. Camera este super echipată cu un procesor puternic de 1,5 GHz, cu memorie RAM DDR3 şi cu memorie Flash de 8 GB.

Camera-video-auto-4

Allwinner X7 funcţionează cu sistemul de operare Android 4.0 ceea ce înseamnă compatibilitate şi acces la navigaţie GPS, aplicaţii, filme şi jocuri, Facebook şi Twitter, vizionări Youtube, aplicaţii software din Google Market etc. Toate acestea, inclusiv actualizarea celor mai noi hărţi GPS, sunt posibile deoarece camera video dispune de conexiune Wi-Fi ce permite oricând accesul la internet.Camere video auto cu filmare dublă publicat: 2018-03-21T18:07:21+02:00, actualizat: 2018-03-21T19:11:42+02:00 by Wellcome.ro