Care este cel mai bun antivirus

Există Cel mai bun antivirus?

Cine poate spune care este Cel mai bun antivirus?

Probabil că nimeni nu poate stabili global un antivirus ca fiind perfect şi asta mai ales pentru că sunt implicaţi prea mulţi factori de care depind rezultatele acestuia iar modul de scanare şi numărul de viruşi se modifică permanent în timp!

De ce nu se poate stabili Care este cel mai bun antivirus

Iată câteva motive pentru care nu se poate stabili perfecţiunea unui antivirus:

1. Criterii diferite!

Două sau mai multe comparaţii de antiviruşi, efectuare de specialişti, au la bază criterii diferite, metode de testare diferite şi prin urmare clasamente diferite. În care să te încrezi? Cine procedează mai corect? Dacă unii sau alţii: omit ceva, greşesc undeva, testează incomplet?

2. Totul este în schimbare!

O comparaţie de azi, deja nu mai este valabilă peste câteva zile! Antiviruşii îşi îmbunătăţesc periodic algoritmii de depistare şi în acelaşi timp apar noi viruşi mai şireţi. Un singur antivirus upgradat şi câtiva viruşi noi pot zdruncina clasamentul de ieri!

3. Scoruri influenţate!

Notele acordate antiviruşilor au la bază uneori influenţe dubioase. Aţi auzit de promovare şi concurenţă nu? Cum se face că antiviruşi de care nu aţi auzit ajung în fruntea unor clasamente, sau că în anumite regiuni au note bune antiviruşii locali, sau că un antivirus apare pe unele site-uri primul în listă iar pe altul ultimul în listă?

4. Protecţie, nu altceva!

Cand vorbim de Cel mai bun antivirus cred că ne dorim cu toţii protecţia cea mai bună! Adesea însă în clasamente urcă antiviruşi care sunt mai ieftini, sau scanează mai rapid dar mai sumar, sau consumă resurse mai puţine dar protejează limitat. Un antivirus mai capabil nu trebuie detronat de unul mai ieftin!

Care este cel mai bun antivirus pentru tine! personal!

Vei auzi în stânga şi în dreapta discuţii interminabile între specialişti cu argumente tehnice complicate şi cu interese mai mult sau mai puţin ascunse, sau între amatori cum că un antivirus este cel mai bun doar pentru că lui nu i-a creat probleme o anumită perioadă de timp. Nu este concludent!

Cum trebuie procedat

Ideal este să alegi din topurile cât mai recente câţiva dintre antiviruşii cei mai bine cotaţi în cât mai multe topuri, să-i testezi pe viu şi să vezi cum se comportă pe PC-ul sau laptopul de lucru.

Există atât de multe surprize neplăcute legate de cei mai buni antiviruşi încât doar unul singur va fi şi cel mai bun şi pe placul tău!

Care este cel mai bun antivirus

Istoric al antiviruşilor utilizaţi de mine, personal

Doar informativ, şi poate ca un sfat de început în studiul şi alegerea voastră, vă expun istoricul antiviruşilor utilizaţi personal, de-a lungul multor ani, pe o durată uneori foarte lungă, alteori foarte scurtă: F-Prot (Islanda), F-Secure (Finlanda), McAfee (SUA), NOD32 (Slovacia), Norton (SUA), Kaspersky (Rusia), 360 Total Security (China), PC-cillin (SUA-Japonia), Panda (Spania), ZoneAlarm (SUA-Israel), AVG (Cehia), Bitdefender (România), Avira (Germania), Comodo (SUA), Avast (Cehia).

Când trebuie schimbat antivirusul

Ai găsit care este cel mai bun antivirus azi? Nicio linişte. Mâine probabil vei avea nevoie de altul…

De-a lungul anilor am utilizat diversi antiviruşi, cei mai buni în timpurile respective, dar pe care i-am schimbat în momente critice!

Ce probleme au apărut pe parcurs de m-au determinat să-i schimb:
– râmânerea în urmă, nedezvoltarea suficientă, slăbirea capacităţii de protecţie;
vulnerabilitatea la anumiţi viruşi noi, ce făceau ravagii în zonă şi chiar în instituţii;
– update-uri ce au condus la nepornirea sistemului de operare;
– instalări de versiuni noi, cu probleme din start, ce au blocat PC-uri din birouri întregi;
– update-uri ce au încetinit enorm sistemele;
– vulnerabilităţi ale antiviruşilor în urma cărora aceştia, sau doar anumite module, nu porneau protecţia;
comportamente inadecvate prin ştergerea forţată a anumitor fişiere ce trebuiau păstrate oricum, ştergerea copiilor de rezervă, blocarea sau raportarea eronată a unor aplicaţii curate, sâcâirea exagerată şi inutilă cu alerte şi mesaje etc.
– mai nou, probleme internaţionale în urma cărora anumiţi antiviruşi nu trebuie să mai fie utilizaţi, înlocuirea acestora fiind urgentă!Care este cel mai bun antivirus publicat: 2022-09-22T08:22:29+03:00, actualizat: 2022-09-22T10:48:41+03:00 by Wellcome.ro