Ce înseamnă SE, SEM, SERP, SEO, SEF?

SE = Search Engine

Search Engine (SE) = Motor de căutare web; instrument de căutare bazat pe internet; o clasă de programe specializată în a returna o listă de pagini web în care au fost găsite cele mai relevante potriviri ale cuvintelor cheie căutate în conţinut. Exemple: Google, Bing, Yahoo. O mai bună poziţionare a unui site în aceste liste se obţine cu ajutorul SEM.

SEM = Search Engine Marketing

Search Engine Marketing (SEM) = Formă de marketing pe motoare de căutare; cumul de metode de promovare a site-urilor pe motoarele de căutare, având ca obiectiv creşterea vizibilităţii acestora în SERP. O subcategorie a SEM este SEO.

SERP = Search Engine Result Page

Search Engine Result Page (SERP) = Pagină cu rezultate, returnată de un motor de căutare în funcţie de cuvintele cheie şi expresiile căutate pe internet; în cazul în care motoarele returnează rezultatele pe mai multe pagini, atunci termenul potrivit este SERPs.

Ce înseamnă SE, SEM, SERP, SEO, SEF?

SEO = Search Engine Optimization

Search Engine Optimization (SEO) = Proces de optimizare a unui site pentru motoarele de căutare; optimizare a codului sursă al unui site prin multiple metode specifice pentru a-l aduce la o formă SEF.

SEF = Search Engine Friendly

Search Engine Friendly (SEF) = Site caracterizat ca prietenos cu motoarele de căutare; site uşor de preluat şi de înţeles de către motoarele de căutare, având o structură şi un conţinut optimizat tocmai în acest scop.Ce înseamnă SE, SEM, SERP, SEO, SEF? publicat: 2018-02-05T19:59:37+02:00, actualizat: 2018-02-05T20:30:18+02:00 by Wellcome.ro