Cele mai eficiente metode de promovare online

Metodele de promovare în mediul online aduc rezultate extrem de mulţumitoare în comparaţie cu alte metode mai puţin eficiente. Promovarea unei firme pe internet aduce în cea mai mare parte doar clienţii direct interesaţi de produsele şi serviciile oferite, iar marketingul de acest tip este tot mai căutat în ultima vreme. Iată în continuare câteva dintre cele mai eficiente metode de promovare firme online, respectiv de marketing direct către potenţialii clienţi.

Email Marketing

Cea mai populară metodă de promovare pe internet este marketingul prin Email. Cheia în acest caz constă în baza de date utilizată pentru trimiterea mailurilor. Pentru o reuşită cât mai mare, este necesară procurarea şi filtrarea unei baze de date cu destinatari cât mai apropiaţi ca interese de produsele sau serviciile oferite de dumneavoastră.

SMS Marketing

O altă metodă eficientă este marketingul prin SMS. Este una dintre cele mai rapide metode de a ajunge la potenţialii clienţi. Puteţi prezenta pe această cale, în cel mai rapid mod posibil, produse sau servicii noi, însă metoda poate fi utilizată de exemplu şi pentru a felicita sau mulţumi, toate operaţiunile ducând cu siguranţă la câştigarea atenţiei şi încrederii clienţilor.

Direct-Marketing

Fax Marketing

Marketingul prin Fax este o alternativă de luat în calcul, cu rezultate foarte bune mai ales atunci când pentru trimiteri se utilizează o bază de date firme B2B (Business-to-Business), filtrată pentru compatibilitate, apoi segmentată şi categorisită după criterii specifice.

Telemarketing

Marketingul prin voce este una dintre metodele ce pot fi luate în calcul în special pentru promovarea anumitor servicii sau pentru vânzarea produselor ce au preţuri relativ mici. Profitul poate spori substanţial în acest caz, însă trebuie să luaţi în calcul instruirea unor operatori de telemarketing cu voce plăcută, cu răbdare şi capacitate pentru lucrul intens.

Social Media Marketing

Nu în ultimul rând, o foarte bună metodă de a capta atenţia clienţilor este marketingul pe reţelele sociale. Un conţinut atrăgător şi bine realizat vă poate aduce clienţi nenumăraţi, atât prin marketing direct cât şi printr-un efect indirect obţinut datorită propagării prin distribuire şi redistribuire în mediul online.

Desigur, pentru fiecare dintre aceste metode de promovare online există reguli şi secrete ce trebuie urmate strict, de aceea trebuie neapărat să apelaţi la specialişti pentru a vă învăţa cum să nu faceţi greşeli şi ce anume să faceţi pentru a vă atinge obiectivul dorit cu un maxim de eficienţă.


Cele mai eficiente metode de promovare online publicat: 2018-12-04T08:48:54+02:00, actualizat: 2018-12-04T09:00:43+02:00 by Wellcome.ro