Chkdsk porneşte de fiecare dată!

– Chkdisk porneşte de fiecare dată, la fiecare Start al Windows-ului, chiar şi dacă îl las să corecteze erorile. Cum se poate rezolva această problemă?

Este adevărat, situaţiile de acest gen provocate de Chkdsk sunt foarte rare dar există, sunt derutante şi mai ales enervante, atunci când se repetă pe o lungă durată de timp. O soluţie pentru eliminarea acestei anomalii este introducerea manuală a unei comenzi ce va forţa verificarea şi corectarea problemelor.

Iată rezolvarea:

1. Se apasă butonul Start apoi click pe Run …

2. Se tastează cmd având ca rezultat deschiderea unei ferestre Command Prompt

3. Pentru o partiţie D: cu probleme se va tasta: chkdsk D: /f/x

– În cazul în care această problemă se manifestă la mai multe partiţii, se va repeta pasul 3 pentru fiecare partiţie în parte, desigur înlocuind D: cu C: , E: , F: … după caz.

– Parametrul /f va determina corectarea erorilor de pe hard disk.

– Dacă partiţia nu poate fi blocată (încuiată) pentru corectare, atunci corectarea va fi programată pentru următoarea pornire a sistemului.

– Daca partiţia corectată este o partiţie de boot atunci la finalul corectării sistemul se va restarta automat.

– Parametrul /x va forţa o decuplare specială (demontare şi invalidare manipulatori) ce va permite programului Chkdsk să efectueze verificarea şi corectarea reală şi definitivă a problemelor de pe hard.


Chkdsk porneşte de fiecare dată! publicat: 2013-04-10T15:10:15+03:00, actualizat: 2017-01-02T18:06:44+02:00 by Wellcome.ro