Cum alegem o pereche de schiuri profesionale

Persoanele pasionate de schi aşteaptă cu nerăbdare deschiderea sezonului de iarnă pentru a practica sportul preferat. Staţiunile montane din ţară sau din străinătate aşteaptă cu braţele deschise schiorii pentru a se aventura pe stratul de zăpadă.

Pârtia oferă provocări unice schiorilor indiferent de nivelul lor de performanţă. Cu toate acestea, nu vă puteţi aventura pe pârtia de zăpadă decât dacă sunteţi echipat corespunzător.

O pereche de schiuri profesionale contribuie în mod clar la eficienţa şi performanţa pe zăpadă. 

Cum alegem o pereche de schiuri profesionale

Lungimea schiurilor este direct proporţională cu înălţimea utilizatorului şi diferă în funcţie de nivelul de performanţă al utilizatorului.

Modelul de schiuri trebuie să fie cel puţin egal cu înălţimea schiorului sau mai mic cu până la 15 cm.

Schiurile lungi vă ajută să prindeţi o viteză mai mare pe pârtie şi sunt recomandate pentru schiorii profesionişti.

Le recomandăm începătorilor să se orienteze spre o pereche de schiuri de lungime mai mică sau mini schiuri, deoarece sunt uşor de manevrat. Acestea au o lungime de aproximativ 90 cm şi se comportă excelent în viraje.

Cum alegem o pereche de schiuri profesionale

Persoanelor începătoare, scunde, ușoare le sunt recomandate schiurile mai scurte (necesită un efort fizic mai scăzut în manevrare).

Persoanelor experimentate, grele, înalte le sunt recomandate schiurile mai lungi (sunt mai stabile la viteze crescute).

Unele schiuri sunt prevăzute şi cu legături specifice, însă dacă le achiziţionaţi separat trebuie să ştiţi că ele sunt fixe sau reglabile.

Fie că vorbim de schiatul de agrement sau de cel profesionist, greutatea trebuie luată în considerare de fiecare dată. Cu toate acestea, materialele de calitate ale schiurilor profesionale rezistă până la aproximativ 90 kg, iar legăturile fixează greutatea schiorului.

Pentru începători sunt recomandate schiurile moi, flexibile (schiere relaxată, la viteze mici și medii).

Pentru schiorii mai avansați se recomandă un flex mediu (stabilitate la viteze mai ridicate, dar şi un bun control la viteze mici). 

Schiurile grele, rigide, sunt destinate experților (au stabilitate mărită în viraje, la viteze mari, dar necesită tehnică și experiență). 

Aşadar, luaţi în considerare toate aceste criterii pentru a face alegerea ideală de schiuri.Cum alegem o pereche de schiuri profesionale publicat: 2023-01-06T14:57:52+02:00, actualizat: 2023-01-06T16:08:00+02:00 by Wellcome.ro