Cum alegem o pereche de schiuri profesionale

Persoanele pasionate de schi aşteaptă cu nerăbdare deschiderea sezonului de iarnă pentru a practica sportul preferat. Staţiunile montane din ţară sau din străinătate aşteaptă cu braţele deschise schiorii pentru a se aventura pe stratul de zăpadă.

Pârtia oferă provocări unice schiorilor indiferent de nivelul lor de performanţă. Cu toate acestea, nu vă puteţi aventura pe pârtia de zăpadă decât dacă sunteţi echipat corespunzător. O pereche de skiuri profesionale contribuie în mod clar la eficienţa şi performanţa pe zăpadă. Însă cum facem alegerea cea mai potrivită de schiuri ?

1. Înălţimea
Unul dintre cei mai importanţi factori în funcţie de care alegem schiurile este înălţimea. Lungimea schiurilor este direct proporţională cu înălţimea utilizatorului şi diferă în funcţie de nivelul de performanţă al utilizatorului. Modelul de schiuri trebuie să fie cel puţin egal cu lungimea schiorului sau mai mic cu până la 15 cm. Schiurile lungi vă ajută să prindeţi o viteză mai mare pe pârtie şi sunt recomandate pentru schiorii profesionişti.

Le recomandăm începătorilor să se orienteze spre o pereche de schiuri de lungime mai mică sau mini schiuri, deoarece sunt uşor de manevrat. Acestea au o lungime de aproximativ 90 cm şi se comportă excelent în viraje.

Unele schiuri sunt prevăzute şi cu legături specifice, însă dacă le achiziţionaţi separat trebuie să ştiţi că ele sunt fixe sau reglabile.

2. Greutatea
Greutatea schiorului este un alt factor de decizie în momentul în care achiziţionaţi o pereche de schiuri. Fie că vorbim de schiatul de agrement sau de cel profesionist, greutatea trebuie luată în considerare de fiecare dată. Cu toate acestea, materialele de calitate ale schiurilor profesionale rezistă până la aproximativ 90 kg, iar legăturile fixează greutatea schiorului.

Asadar, luaţi în considerare aceşti doi factori principali pentru a face alegerea ideală de schiuri. În cazul în care schiurile „nu sunt pentru dumneavoastră”, poate o să fiţi mult mai încântaţi de oferta de saniute pentru copii. Vă dorim multă distracţie pe pârtie !


Cum alegem o pereche de schiuri profesionale publicat: 2013-11-11T13:57:52+02:00, actualizat: 2017-01-02T18:06:44+02:00 by Wellcome.ro