Cum prelungim durata de viaţă a acumulatorului din laptop?

Aţi cumpărat un laptop nou? Acum este momentul cel mai indicat pentru a învăţa câteva reguli de utilizare corectă a laptopului. Înţelegând de ce merită aceste mici eforturi şi respectând cu stricteţe regulile pe durata utilizării vă veţi putea lăuda că la dumneavoastră bateria „nu a murit”, spre deosebire de bateriile laptopurilor altor colegi şi prieteni. Acest stil de utilizare însă trebuie să înceapă chiar din momentul zero de utilizare a oricărui acumulator laptop, deci cu cât mai devreme cu atât mai eficient. Iată ce trebuie să faceţi în acest scop:

Nu ţineţi laptopul permanent în priză. După încărcarea completă deconectaţi încărcătorul şi scoateţi-l din priză. Utilizaţi apoi laptopul independent, cu bateria încărcată la maxim, până când este semnalată descărcarea bateriei şi este necesară o nouă reîncărcare.

Utilizaţi întotdeauna pentru reîncărcare doar modelul original de incarcator laptop pentru că doar acesta asigură funcţionarea în siguranţă a laptopului, fără riscuri de deterioarare sau uzare accelerată a componentelor şi acumulatorului.

Atunci când terminaţi sesiunea de lucru, puneţi laptopul într-un loc cu temperatură medie. Evitaţi extremele de temperatură „foarte rece” sau „foarte cald” şi mai ales nu îl lăsaţi în bătaia directă a razelor soarelui său în maşină pentru perioade mari de timp.

La fiecare pornire micşoraţi luminozitatea ecranului până la nivelul minim tolerat de ochii dumneavoastră.

Nu ţineţi pornite continuu funcţiunile wireless şi bluetooth. Deconectaţi-le atunci când nu mai aveţi nevoie de ele.

La închiderea laptopului, utilizaţi de preferinţă varianta Hibernate în locul variantei Sleep.

Actualizaţi periodic optimizatorul de baterie, driverele şi programele instalate pe laptop pentru că noile versiuni sunt adesea capabile de o mai bună gestionare a energiei.

Optimizator baterie laptop

În timpul lucrului pe laptop nu deschideţi mai mult de 1-2 programe în acelaşi timp şi închideţi imediat aplicaţiile pe care nu le mai folosiţi.

Atunci când ştiţi că nu veţi mai utiliza laptopul pentru o perioadă lungă de timp, depozitaţi-l într-un loc uscat şi răcoros, nu înainte de a-i aduce bateria la o încărcare de aproximativ 40% înainte de oprirea finală.

Respectând aceste sfaturi veţi câştiga de două ori ! În primul rând veţi avea mai multe ore de lucru după o reîncărcare completă, deci o autonomie de lucru crescută în deplasări, şi mai apoi al doilea lucru foarte important, veţi face ca bateria laptopului dumneavoastră să aibă o viaţă lungă şi eficientă, pentru a vă servi mai bine exact atunci când veţi avea nevoie de un strop de energie în plus.


Cum prelungim durata de viaţă a acumulatorului din laptop? publicat: 2014-10-14T08:31:34+03:00, actualizat: 2017-01-02T18:06:44+03:00 by Wellcome.ro