Cum se curăţă un Android ce merge greu

La achiziţionarea unui smartphone sau a unei tablete cu Android, după un timp de utilizare parcă totul începe să meargă din ce în ce mai greu. Haideţi să vedem care sunt cauzele ce îngreunează funcţionarea lor şi ce se poate face în acest sens.

De ce merge Android-ul greu?

Principala cauză este acumularea fişierelor temporare şi reziduale ce pot ocupa sute sau chiar mii de MB. Aceste fişiere provin din memorarea istoricului de navigare pe internet, a istoricului căutărilor pe internet şi a informaţiilor din memoria tampon. Sunt memorate totodată şi informaţiile private, mesajele şi datele din istoricul diverselor aplicaţii instalate, pe un spaţiu din ce în ce mai mare.

O altă cauză este creşterea numărului de procese ce rulează în memorie. Acestea, pe lângă faptul că ocupă o mai mare parte a memoriei, consumă foarte rapid şi bateria, scurtând durata de funcţionare autonomă.

Chiar şi aplicaţiile descărcate şi instalate ocupă uneori spaţiul inutil, rămânând uitate în memorie deşi nu mai prezintă interes.

Curăţarea telefonului/tabletei cu Android

Soluţia constă în:
ştergerea tuturor fişierelor temporare şi reziduale din istoric şi clipboard
ştergerea după caz a informaţiilor private
eliberarea memoriei RAM
dezinstalarea aplicaţiilor inutile.

Dacă toate aceste operaţii vi se par complicate, atunci puteţi utiliza o aplicaţie specializată, foarte apreciată de milioane de utilizatori, numită Clean Master.

Clean Master

Acestă aplicaţie gratuită face toate cele necesare pentru o bună curăţare a telefonului sau tabletei cu Android şi, în plus de cele menţionate mai sus, permite copierea fişierelor apk pe cardul extern pentru a putea fi reinstalate ulterior şi chiar mutarea aplicaţiilor pe cardul SD.

În general totul decurge foarte simplu însă trebuie să acordaţi o atenţie sporită atunci când alegeţi opţiunile de curăţare, pentru a nu şterge din neatenţie datele personale importante.


Cum se curăţă un Android ce merge greu publicat: 2016-11-29T10:03:14+02:00, actualizat: 2017-01-02T18:06:43+02:00 by Wellcome.ro