Cum se curăţă un Android ce merge greu

La achiziţionarea unui smartphone sau a unei tablete cu Android, după un timp de utilizare parcă totul începe să meargă din ce în ce mai greu.

Haideţi să vedem care sunt cauzele ce îngreunează funcţionarea lor şi ce se poate face în acest sens.I. De ce merge greu Android-ul


1. Prea multe date

Principala cauză este acumularea datelor în fişierele temporare şi reziduale ce pot ocupa sute sau chiar mii de MB.

Aceste fişiere provin din memorarea istoricului de navigare pe internet, a istoricului căutărilor pe internet şi a informaţiilor din memoria tampon.

Sunt memorate totodată şi informaţiile private, mesajele şi datele din istoricul diverselor aplicaţii instalate, pe un spaţiu din ce în ce mai mare.2. Prea multe fişiere

Umplerea spaţiului şi gestionarea tot mai greoaie este cauzată şi de acumularea de fişiere multimedia personale, unele chiar foarte mari.

Chiar şi aplicaţiile descărcate şi instalate ocupă uneori spaţiul inutil, rămânând uitate în memorie deşi nu mai prezintă interes.


2. Prea multe procese

O altă cauză este creşterea numărului de procese ce rulează în memorie.

Acestea, pe lângă faptul că ocupă o mai mare parte a memoriei, consumă foarte rapid şi bateria, scurtând durata de funcţionare autonomă.II. Cum se curăţă telefonul/tableta cu Android

Soluţia de curăţare a unui sistem Android ce merge greu constă în câţiva paşi distincţi:


1) ştergerea fişierelor temporare şi a datelor reziduale din istoric şi clipboard;

2) ştergerea după caz a fişierelor şi informaţiilor private;

3) eliberarea memoriei RAM;

4) dezinstalarea aplicaţiilor inutile.III. Aplicaţii de tip Android Cleaner/Booster


Dacă operaţiile de mai sus vi se par complicate, atunci puteţi utiliza mai simplu o aplicaţie specializată.

Asemenea aplicaţii sunt denumite de autori de regulă ca o combinaţie de termeni precum:

– Phone, Android, Speed, Cache / Cleaner, Booster, Master etc.

Iată de exemplu o aplicaţie de acest tip, folosită de peste 50 milioane de utilizatori, numită Phone Cleaner.


Aplicaţie de curăţare: Phone Cleaner – Master of Clean

Aplicaţie de curăţare: Phone Cleaner - Master of Clean


Acestă aplicaţie gratuită face toate cele necesare pentru o bună curăţare a telefonului sau tabletei cu Android prin funcţiile sale Phone Cleaner: Junk Cleaner, App Manager, Notification Cleaner şi Antivirus.Aplicaţia Phone Cleaner se remarcă în primul rând prin simplitatea sa!

Apoi are un mare plus pentru funcţia de monitorizare în timp real a stării telefonului, cu indicaţii imediate de intervenţie, având la îndemână (sus) o bară de unelte de unde puteţi lansa rapid comenzi.

În general totul decurge foarte simplu însă trebuie să acordaţi o atenţie sporită atunci când alegeţi opţiunile de curăţare, pentru a nu şterge din neatenţie fişierele personale importante.

După curăţarea Androidului şi în special după golirea spaţiului, dacă nu mai aveţi nevoie de aplicaţie, aceasta poate fi dezinstalată şi reinstalată după un timp mai îndelungat, sau oricând veţi avea iarăşi nevoie de ea.
Cum se curăţă un Android ce merge greu publicat: 2023-08-16T15:03:14+03:00, actualizat: 2023-09-26T18:44:14+03:00 by Wellcome.ro