Cum se curăţă un Android ce merge greu

La achiziţionarea unui smartphone sau a unei tablete cu Android, după un timp de utilizare parcă totul începe să meargă din ce în ce mai greu. Haideţi să vedem care sunt cauzele ce îngreunează funcţionarea lor şi ce se poate face în acest sens.

De ce merge greu Android-ul?

Principala cauză este acumularea fişierelor temporare şi reziduale ce pot ocupa sute sau chiar mii de MB. Aceste fişiere provin din memorarea istoricului de navigare pe internet, a istoricului căutărilor pe internet şi a informaţiilor din memoria tampon. Sunt memorate totodată şi informaţiile private, mesajele şi datele din istoricul diverselor aplicaţii instalate, pe un spaţiu din ce în ce mai mare.

O altă cauză este creşterea numărului de procese ce rulează în memorie. Acestea, pe lângă faptul că ocupă o mai mare parte a memoriei, consumă foarte rapid şi bateria, scurtând durata de funcţionare autonomă.

Chiar şi aplicaţiile descărcate şi instalate ocupă uneori spaţiul inutil, rămânând uitate în memorie deşi nu mai prezintă interes.

Curăţarea telefonului/tabletei cu Android

Soluţia de curăţare a unui sistem Android ce merge greu constă în câţiva paşi distincţi:
ştergerea fişierelor temporare şi a datelor reziduale din istoric şi clipboard
ştergerea după caz a fişierelor şi informaţiilor private
eliberarea memoriei RAM
dezinstalarea aplicaţiilor inutile.

Aplicaţii de tip Android Cleaner/Booster

Dacă operaţiile de mai sus vi se par complicate, atunci puteţi utiliza o aplicaţie specializată, foarte apreciată de sute de mii de utilizatori, numită Phone Cleaner.

Phone Cleaner - Cache Clean, Android Booster Master

Acestă aplicaţie gratuită face toate cele necesare pentru o bună curăţare a telefonului sau tabletei cu Android prin funcţiile sale: App Cache Cleaner, Junk Cleaner Master, Speed Booster, Memory Booster, Power Clean Battery Saver, CPU Cooler, Notification Cleaner şi 1 tap boost.

Aplicaţia Phone Cleaner se remarcă în primul rând prin simplitatea sa! Apoi are un mare plus pentru funcţia de monitorizare în timp real a stării telefonului, cu indicaţii imediate de intervenţie, având la îndemână (sus) o bară de unelte de unde puteţi lansa rapid comenzi şi afla în orice moment temperatura procesorului.

În general totul decurge foarte simplu însă trebuie să acordaţi o atenţie sporită atunci când alegeţi opţiunile de curăţare, pentru a nu şterge din neatenţie fişierele personale importante.

După curăţarea Androidului şi în special după golirea spaţiului, dacă nu mai aveţi nevoie de aplicaţie, aceasta poate fi dezinstalată şi reinstalată după un timp mai îndelungat, sau oricând veţi avea iarăşi nevoie de ea.


Cum se curăţă un Android ce merge greu publicat: 2021-12-03T12:03:14+02:00, actualizat: 2021-12-03T13:39:23+02:00 by Wellcome.ro