Ce trebuie să cunoşti despre DVR-uri

Pentru cei care posedă un sistem de supraveghere video, DVR-ul nu este un dispozitiv necunoscut, însă chiar şi pentru aceştia un asemenea aparat complex poate ascunde în continuare destul de multe necunoscute.

De aceea, este bine să cereţi sfatul unui specialist atunci cănd doriţi să achiziţionaţi un astfel de dispozitiv, pentru că s-ar putea să fiţi puşi în situaţia de a nu şti cu exactitate ce să cumpăraţi.Opţiunile sunt nenumărate, fiecare DVR fiind destinat unui anumit tip de consumator.

DVR  = Digital Video Recorder.

Primul lucru ce trebuie stabilit atunci când doriţi achiziţionarea unui DVR este tipul acestuia.


1. De câte tipuri pot fi DVR-urile

Veţi descoperi două tipuri de DVR:

a) standalone (destinat în exclusivitate supravegherii);

b) placă de captură (instalată pe un PC clasic).2. DVR-urile standalone

DVR-urile standalone:

a) sunt indicate pentru cei care îşi doresc o supraveghere de cea mai bună calitate;

b) sunt dedicate special supravegherii video;

c) nu necesită sistem de operare.


Spre exemplu, dacă vă doriţi o calitate maximă a imaginii, puteţi alege un DVR cu 8 canale HDCVI (High Definition Composite Video Interface), care poate oferi toate avantajele unui sistem de supraveghere de înaltă calitate.Din păcate, DVR-urile standalone pot fi ceva mai costisitoare decât cele PC, însă acest lucru este din ce în ce mai puţin vizibil în condiţiile în care producţia de sisteme de supraveghere video este din ce în ce mai mare, iar componentele devin tot mai ieftine.


3. DVR-urile de tip PC

DVR-urile de tip PC:

a) sunt simple plăci de achiziţie;

b) se montează într-un PC;

c) pot controla sistemele de supraveghere video.Deşi un DVR standalone oferă o calitate mai mare a imaginii şi a stabilităţii, DVR-ul de tip PC este preferat de utilizatori în primul rând datorită uşurinţei cu care acesta poate fi folosit.

Majoritatea persoanelor ştiu să folosească un calculator, aşadar, nu le va fi greu să folosească un astfel de DVR.

DVR-urile de tip PC sunt ceva mai flexibile şi mult mai uşor de adecvat pentru soluţii IP, însă pot să nu fie foarte stabile şi necesită costuri în plus pentru sistemele de operare.


Alegerea DVR-ului, de cele mai multe ori, depinde de utilizator, deoarece acesta ştie ce i se potriveşte cel mai bine.

Înainte de a face alegerea finală este bine să vă informaţi cât mai bine şi să cereţi sfatul specialistului.Exemple de DVR-uri standalone

Exemple de DVR-uri standalone
Ce trebuie să cunoşti despre DVR-uri publicat: 2024-03-13T10:07:27+02:00, actualizat: 2024-03-13T11:43:17+02:00 by Wellcome.ro