KMPlayer – Un soft excelent, o distribuţie neinspirată

KMPlayer este un player de filme excelent şi gratuit. Conţine codecuri interne şi are foarte multe opţiuni ce satisfac toate preferinţele. Am început utilizarea sa încă de când filmele rulau cu greu pe calculatoarele Pentium II iar acest player era singurul care, cu ajutorul unei simple setări generale, făcea adevărate minuni !

Playerul a fost dezvoltat continuu pe parcurs şi ca orice program ce tinde spre perfecţiune, era supus unor noi şi noi actualizări. Ca un fan adevărat, l-am actualizat şi eu periodic şi i-am monitorizat îndeaproape îmbunătăţirile, însă de la o vreme încoace am început să constat cum acest soft excelent este „defăimat” de o distribuţie neinspirată, şi parcă este mare păcat …

Primul pas deranjant a fost scoaterea opţiunii de blocare a update-ului automat, cu alte cuvinte vrei-nu vrei eşti obligat să suporţi orice îi trece prin minte ulterior dezvoltatorului, fapt ce a fost un prim semnal, un semn rău pentru ce avea să urmeze.

Kiturile ulterioare de instalare au adus multă nemulţumire în rândul celor încântaţi de acest program excelent. Ba erai direcţionat la instalare către un site nedorit în limba rusă, ba constatai diverse capcane destul de greu de evitat, atât la instalare cât şi la dezinstalare. Apoi a apărut un sidebar cu banere mari şi deranjante în dreapta playerului, lucru obligatoriu şi extrem de deranjant. Pornirea a fost astfel mult îngreunată de aşteptarea încărcării banerelor via internet, aşadar încă un pas în creşterea nemulţumirii utilizatorilor.

O altă versiune, o altă surpriză: diverse programe nedorite erau instalate mai mult forţat iar – un lucru alarmant – antivirusul dădea alertă la download! Citesc părerile altora pe net şi constat că nemulţumirea este generală.

Mi-am frânat o vreme curiozitatea de a verifica noile versiuni, pentru a reveni după un timp ceva mai îndelungat. Pe forum am aflat că sidebar-ul a fost scos şi că ne putem întoarce iar la acest player. Credul, încerc şi eu ultima versiune că doar nu o fi foc. Ce credeţi? Nu s-a schimbat nimic, adică ba da, în rău! Am instalat programul şi ce să vezi, sunt întrebat pe parcurs dacă doresc anumite condiţii însă opţiunea „Nu doresc” este dezactivată. Au fost iarăşi instalate mai multe aplicaţii nedorite, opţiunea de blocare auto-update tot lipsea, mi-a schimbat Home Page la browser etc. Am zis Stop! este cazul să renunţ definitiv la el, asta e, poate alţii îl apreciază aşa cum e, eu unul am dreptul să renunţ la el.

L-am dezinstalat şi am început să fac curăţenie în urma lui, adică să dezinstalez mai multe programe, că doar aşa a vrut el să le instaleze. Un lucru a pus însă capac. KMPlayer m-a forţat, şi după dezinstalarea tuturor programelor instalate abuziv, să am alt Home Page în browser, împotriva voinţei mele! Nu am reuşit foarte uşor să-l dau afară iar acest lucru m-a dezgustat profund şi a trebuit să apelez urgent la programe speciale pentru a-mi aduce computerul la forma iniţială …

Cunoscând sfaturile utilizatorilor de a utiliza versiuni „curate” mai vechi, programatorii au făcut astfel încât după ce dezinstalezi ultima versiune să nu poţi instala nici o versiune mai veche decât trecând prin ce au setat ei anormal în PC!

Chiar dacă un program este free şi se încearcă în aceste condiţii aducerea veniturilor pe diverse alte căi, utilizarea trucurilor şi a păcălelilor, sau crearea unor situaţii absolut neplăcute, cu dereglări majore în computerele utilizatorilor, nu este justificată în niciun caz!

KMPlayer-3.6

KMPlayer rămâne în continuare un program excelent însă contrar acestui lucru constat că distribuţia sa neinspirată se face cu o perseverenţă ce va duce la evitarea lui de către tot mai mulţi utilizatori. Să sperăm că totuşi se va ţine cont de feedback-ul pieţei şi poate vom auzi şi veşti mai bune. Până atunci, vă recomand să rămâneţi la ultima versiune sigură şi curată, KMPlayer 3.6.


KMPlayer – Un soft excelent, o distribuţie neinspirată publicat: 2015-07-17T19:56:00+03:00, actualizat: 2017-01-02T18:06:43+03:00 by Wellcome.ro