Pompe submersibile din inox pentru ape curate

În ultimii ani, proprietarii de gospodării au manifestat un interes tot mai mare pentru asigurarea independenţei alimentării cu apă, sau pentru asigurarea unei surse suplimentare de apă în paralel cu cea existentă. De aproape zece ani, societatea comercială Expert Instal Group SRL oferă în acest scop, la cele mai mici preţuri, pompe submersibile din inox sau din plastic de calitate într-un singur magazin online www.pompe-submersibile.com.ro. Soluţiile oferite au aplicaţii dintre cele mai diverse, pornind de la pomparea apei din puţuri sau fântâni pentru uz casnic, pomparea apei din bazinele de colectare a apelor pluviale, pomparea antiincendiu, pomparea pentru mici sisteme de irigaţii în agricultură şi horticulturăa, sau chiar pentru alimentarea cu apă a microintreprinderilor.

După tipul lichidului de pompat, pompele pot fi adecvate pentru ape curate sau pentru ape murdare, cele pentru ape murdare având disponibilă şi varianta cu tocător. Pentru că pompele submersibile funcţionează scufundate permanent în mediul lichid, acestea sunt asamblate în carcase din inox sau plastic de calitate, adică din materiale foarte rezistente la coroziune.

Cel mai mare succes l-au avut, şi încă îl mai au, popularele pompe submersibile din inox pentru ape curate. Din punct de vedere constructiv acestea sunt compuse dintr-un ansamblu etanş, motor electric – pompă cu şurub sau cu palete flotante, şi au carcasa pompei, carcasa motorului, axul motorului şi şurubul pompei, toate din inox, iar corpul pompei din cauciuc. Pompele pentru ape curate se pretează pompării lichidelor curate, fără solide sau fibre, şi care sunt neutre din punct de vedere chimic. Din punct de vedere electric, pompele submersibile au motorul submersibil, condensatorul şi termoprotectorul sunt încorporate, iar cablul electric este inclus pentru o anumită lungime.

Exemplu de parametri pentru o pompă submersibilă:
Parametri Pompă submersibilă

În funcţionarea optimă trebuie avute în vedere caracteristicile tehnice ale pompei, de aceea este necesar un studiu în prealabil al parametrilor. Parametrii hidraulici sunt influenţaţi de adâncime. O pompă submersată la o adâncime mai mare va avea un debit mai mic, intensitatea curentului va fi mai mare iar puterea absorbită va creşte proporţional. În funcţie de modelul pompei există şi limite precum înălţimea maximă de pompare, debitul maxim de apă, temperatura maximă a lichidului pompat, presiunea maximă la punctul zero, numărul maxim de porniri-opriri pe oră. Ţineţi cont de dimensiunile pompei în raport cu diametrul puţului, iar pentru o greutate mai mare a pompei utilizaţi coarda de susţinere.

Pompe submersibile ape curate din inox

Notând că foarte fiabile s-au dovedit a fi pompele submersibile româneşti, din care exemplificăm seria JAR produsă de Tricomserv, alegeţi în final pompa submersibilă după debitul necesar de apă, diametrul şi adâncimea puţului, producător şi preţ, după criteriile menţionate anterior, iar dacă unele detalii tehnice va depăşesc, cereţi înainte de a cumpăra ajutorul experţilor în domeniu accesând pagina contact a site-ului mai sus menţionat. Şi nu uitaţi, achiziţionând o pompă submersibilă în locul unei pompe de suprafaţa veţi face economii financiare, veţi elimina problemele cu amorsarea, cavitaţia, răcirea, amenajările la suprafaţă şi nu în ultimul rând, fiind imersată în apă la adâncime, zgomotul pompării va fi … zero !


Pompe submersibile din inox pentru ape curate publicat: 2013-10-21T06:56:37+03:00, actualizat: 2017-04-26T12:51:48+03:00 by Wellcome.ro