Probleme cu laptopul? Iată 5 motive pentru a-l duce într-un service specializat

Astăzi nu vom zăbovi deloc asupra motivelor pentru care se defectează un laptop, ci ne vom concentra atenţia direct asupra soluţiilor de remediere a defecţiunilor.

Atunci când defecţiunea este totală sau parţială, cea mai bună soluţie este ducerea acestuia într-un service specializat pe reparaţii laptop pentru că doar acolo laptopul dumneavoastră poate avea şanse reale să fie vindecat complet. De ce „doar într-un service”, vă voi explica imediat…

1. Specialişti cu experienţă

Electronica nu este o meserie tocmai uşoară şi din acest motiv un specialist bun şi de încredere nu poate fi găsit prin vecini, ci doar într-un service specializat. Doar acolo veţi putea lăsa laptopul cu adevărat pe mâini bune, pentru că doar acolo există specialişti cu 10-20 de ani de experienţă în reparaţiile de electronice şi tehnică de calcul.

Reparatii-laptop-1

2. Piese de schimb disponibile

Sunteţi tentat să ziceţi că anumite piese aţi fi în stare să le schimbaţi singuri. Uitaţi-vă în debara câte piese de schimb aveţi şi analizaţi-vă experienţa de reparaţii în domeniu. Alegeţi apoi cea mai bună variantă şi duceţi-l într-un service specializat, unde se află adesea un adevărat depozit de componente de laptop şi unde au fost reparate cu succes zeci sau sute de laptopuri.

Reparatii-laptop-2

3. Înlocuirea mufelor

Viaţa cu un laptop ce are o componentă defectă este un calvar! Imaginaţi-vă că aveţi o simplă mufă de alimentare defectă pe placa de bază. Astfel laptopul ba se încarcă, ba se descarcă, displayul ba se aprinde, ba se stinge, plecaţi cu bateria uneori mai încărcată, alteori mai descărcată… Nu meritaţi un asemena calvar. Un service va şti cum se demontează laptopul, sigur şi rapid, şi va înlocui mufa în cel mai scurt timp. Doar aici veţi găsi mufe originale de schimb indiferent de tipul acestora: mufe de alimentare, mufe USB, mufe de reţea, mufe HDMI, mufe jack audio etc.

Reparatii-laptop-3

4. Înlocuirea componentelor detaşabile

Un laptop este un aparat foarte complex, însă din păcate şi destul de firav, aşadar pe lângă exemplul banal de mai sus putem menţiona încă alte câteva zeci de defecţiuni posibile. Ce veţi face în cazurile mai complicate? Doar într-un service specializat de reparaţii laptop se pot înlocui sau repara toate componentele detaşabile dintre care enumerăm: display-ul, balamalele, tastatura, coolerele, hard diskul, memoriile, unitatea optică, bateria, încărcătorul etc.

Reparatii-laptop-4

5. Înlocuirea chipurilor

În topul celor mai complicate defecţiuni se numără cele legate de chipuri. În aceste cazuri putem vorbi de reparaţii strict într-un service specializat! Doar aici se pot face: repararea plăcii de bază şi a plăcii video, repararea blocului de power management, înlocuirea chipurilor şi controllerelor, reballingul chipurilor northbridge şi southbridge, reballingul chipului video şi a memoriilor video etc.

Reparatii-laptop-5

Ţineţi cont de toate acestea în cazul în care vi se defectează laptopul şi duceţi-l într-un service specializat, pentru că doar acolo veţi putea beneficia de o reparaţie profesională, ce va începe cu utilizarea celor mai noi tehnologii de diagnosticare şi se va încheia cu utilizarea celor mai noi aparate şi tehnologii de reparare a laptopurilor.


Probleme cu laptopul? Iată 5 motive pentru a-l duce într-un service specializat publicat: 2018-03-08T18:50:48+02:00, actualizat: 2018-03-08T20:11:06+02:00 by Wellcome.ro