Redirectarea din punct de vedere SEO (1. cu sau fără www, 2. cu http sau cu https)

Redirectarea din punct de vedere SEO

Este necesară redirectarea cu sau fără www a unui site din punct de vedere SEO?

Da! este foarte importantă pentru că motoarele de căutare consideră implicit pentru un site două versiuni ale aceluiaşi domeniu, una cu www şi alta fără www. Aşadar totul se poate împărţi la cele 2 variante, motoarele nu ştiu încotro să direcţioneze link-juice-ul, tastarea directă a unei variante poate da erori etc.

Nu încercaţi singur această setare în htaccess pentru că puteţi face site-ul dvs. inaccesibil sau puteţi bloca accesul motoarelor de căutare la anumite secţiuni!

Nu uitaţi, odată stabilită varianta preferată, utilizaţi-o numai pe aceea peste tot!

1. Redirectarea cu sau fără www

De ce este foarte importantă redirectarea întregului site-ul către varianta cu sau fără www? Pentru că după setarea corectă, TOATE problemele legate de www dispar definitiv!

Orice tastare corectă sau greşită, în orice formă, orice motor şi orice căutare, orice link postat acum sau în trecut… toate vor ajunge la domeniul dorit, garantat, pe viaţă!

Valabil atât pentru oameni cât şi pentru toate motoarele de căutare!

Redirectarea din punct de vedere SEO (1. cu sau fără www, 2. cu http sau cu https)

2. Redirectarea cu http sau cu https

De curând, s-a mai ivit o nouă „problemă”! Cu http sau cu https?

Ca si la punctul 1, trebuie să faceţi redirectarea întregului site, însă acum soluţia este una singură: redirectarea către https! Asta, desigur, dacă deţineţi un certificat şi site-ul dvs. funcţionează pe https!

Odată făcute redirectările de la punctele 1 şi 2, extrem de importante pentru SEO, orice vizită din partea oricui va duce la o singură variantă din cele 4 posibile!

În plus site-ul dvs. se va „mândri” şi cu o etichetă verde în browser, la fel de importantă: Connection is secure!Redirectarea din punct de vedere SEO (1. cu sau fără www, 2. cu http sau cu https) publicat: 2018-05-05T15:55:34+03:00, actualizat: 2018-05-05T17:06:30+03:00 by Wellcome.ro