Service: Ce componente se pot înlocui într-un laptop?

Deţinerea şi utilizarea unui laptop pe o perioadă mai îndelungată, uneori începând chiar cu anul al doilea, creşte probabilitatea apariţiei unor probleme la componentele acestuia. Factorii sunt multipli şi depind de calitatea produselor în primul rând şi mai apoi de modul şi intensitatea de utilizare a acestora. Odată ce defecţiunea s-a produs însă, nu-i timp de regrete, aşadar problema trebuie remediată în cel mai scurt timp. Iată ce reparaţii se pot face într-un service de laptopuri şi ce componente se pot înlocui într-un laptop.

Pe partea de alimentare a laptopului problemele pot apărea la baterie, încărcător şi mufa de alimentare. Dacă bateria este foarte uzată şi nu mai asigură autonomia necesară, atunci puteţi cumpăra singur o baterie laptop nouă, verificând codul bateriei şi compatibilitatea cu modelul laptopului, tensiunea, capacitatea etc.

Tot în sectorul alimentării, defecţiunea mai poate surveni la alimentatorul extern, caz în care puteţi cumpăra dintr-un magazin online precum laptopgarage.ro un incarcator laptop nou, verificând în acelaşi mod compatibilitatea cu laptopul, dimensiunile mufei, puterea, tensiunea şi curentul de ieşire etc.Baterie laptop - Alimentator laptop

Acestea sunt singurele reparaţii pe care le puteţi face şi singuri însă vă recomand să cereţi un sfat înainte pentru a nu cumpăra ceva nepotrivit. În ceea ce priveşte mufa internă de alimentare a laptopului, este bine să ştiţi că înlocuirea acesteia se poate face în service pentru marea majoritate a laptopurilor.

În continuare lucrurile se complică, reparaţia şi înlocuirea pieselor de laptop fiind recomandată a se efectua în general doar într-un service specializat. Pe lângă demontare, remontare şi manopera calificată de înlocuire a pieselor, mai este necesară şi aducerea pe comandă a pieselor relativ rare.

Carcasa laptopului poate fi înlocuită la nevoie în service. Este vorba de carcasa inferioară, carcasa superioară a laptopului dar şi de rama display-ului. De asemenea, balamalele pot fi aduse pe comandă în seturi complete. Tastatura poate fi înlocuită fără probleme.

Display laptop - Balamale display

Displayul se poate înlocui în caz de spargere sau funcţionare defectuoasă, la fel şi invertorul displayului. Ca şi în cazul tastaturii şi altor componente, manopera de înlocuire poate fi gratuită dacă s-au achiziţionat componentele de la aceeaşi firmă, aşadar merită să întrebaţi despre acest aspect.

Reparatii-laptop

Pătrunzând în interiorul laptopului, anumite componente precum cooler, DVD writter, hard disk, memorie etc. se pot înlocui relativ uşor, însă nu acelaşi lucru îl putem spune despre placa de bază. Aici se fac cele mai complexe înlocuiri iar pentru reparaţii este necesară o aparatură specială. Pe lângă piesele electronice se pot schimba şi mufele USB, mufele audio/video, card-reader etc.

În concluzie, într-un service de laptopuri nu există oprelişti pentru că aproape orice piesă din componenţa unui laptop poate fi înlocuită. Firma de reparaţii contactată vă va comunica în urma diagnozei costul aferent şi termenul de garanţie al lucrării, iar reparaţia va începe doar cu acceptul dumneavoastră.


Service: Ce componente se pot înlocui într-un laptop? publicat: 2014-05-26T14:21:47+03:00, actualizat: 2017-01-21T20:20:20+03:00 by Wellcome.ro