Service: Ce componente se pot înlocui într-un laptop?

Deţinerea şi utilizarea unui laptop pe o perioadă mai îndelungată, uneori începând chiar cu anul al doilea, creşte probabilitatea apariţiei unor probleme la componentele acestuia. Factorii sunt multipli şi depind de calitatea produselor în primul rând şi mai apoi de modul şi intensitatea de utilizare a acestora.

Odată ce defecţiunea s-a produs însă, nu-i timp de regrete, aşadar problema trebuie remediată în cel mai scurt timp. Iată ce reparaţii se pot face într-un service de laptopuri şi ce componente se pot înlocui într-un laptop.

Alimentare internă

Pe partea de alimentare a laptopului problemele pot apărea la baterie, încărcător şi mufa de alimentare.

Dacă bateria este foarte uzată şi nu mai asigură autonomia necesară, atunci puteţi cumpăra singur o baterie de laptop nouă, verificând codul bateriei şi compatibilitatea cu modelul laptopului, tensiunea, capacitatea etc.

Alimentare externă

Tot în sectorul alimentării, defecţiunea mai poate surveni la alimentatorul extern, caz în care puteţi cumpăra singur dintr-un magazin online un încărcător de laptop nou, verificând în acelaşi mod compatibilitatea cu laptopul, dimensiunile mufei, puterea, tensiunea şi curentul de ieşire etc.

Baterie laptop - Alimentator laptop

Acestea sunt singurele reparaţii pe care le puteţi face şi singuri însă vă recomand să cereţi un sfat înainte pentru a nu cumpăra ceva nepotrivit.

În ceea ce priveşte mufa internă de alimentare a laptopului, este bine să ştiţi că înlocuirea acesteia se poate face în service pentru marea majoritate a laptopurilor.

În continuare lucrurile se complică, reparaţia şi înlocuirea pieselor de laptop fiind recomandată a se efectua în general doar într-un service specializat. Pe lângă demontare, remontare şi manopera calificată de înlocuire a pieselor, mai este necesară şi aducerea pe comandă a pieselor relativ rare.

Carcasă, balamale, tastatură

Carcasa laptopului poate fi înlocuită la nevoie în service. Este vorba de carcasa inferioară, carcasa superioară a laptopului dar şi de rama display-ului.

De asemenea, balamalele pot fi aduse pe comandă în seturi complete.

Tastatura poate fi înlocuită fără probleme.

Display laptop - Balamale display

Display, invertor

Displayul se poate înlocui în caz de spargere sau funcţionare defectuoasă, la fel şi invertorul displayului.

Ca şi în cazul tastaturii şi altor componente, manopera de înlocuire poate fi gratuită dacă s-au achiziţionat componentele de la aceeaşi firmă, aşadar merită să întrebaţi despre acest aspect.

Reparatii-laptop

Cooler, DVD writter, hard disk, memorie, placă de bază

Pătrunzând în interiorul laptopului, anumite componente precum cooler, DVD writter, hard disk, memorie etc. se pot înlocui relativ uşor, însă nu acelaşi lucru îl putem spune despre placa de bază.

Aici se fac cele mai complexe înlocuiri iar pentru reparaţii este necesară o aparatură specială.

Mufe, card-reader

Pe lângă piesele electronice se pot schimba şi mufele USB, mufele audio/video, card-reader etc.

În concluzie, într-un service de laptopuri nu există oprelişti pentru că aproape orice piesă din componenţa unui laptop poate fi înlocuită.

Firma de reparaţii contactată, în urma diagnozei, vă va comunica costul aferent şi termenul de garanţie al lucrării, iar reparaţia va începe doar cu acceptul dumneavoastră.Service: Ce componente se pot înlocui într-un laptop? publicat: 2022-12-09T10:21:47+02:00, actualizat: 2022-12-09T11:20:51+02:00 by Wellcome.ro