Verificarea poziţiei în SERP – Instrumente utile

Poziţia în SERP este un indice important al succesului oricărui site web. Pentru o poziţie în top 10 sau chiar top 3, foarte mulţi webmasteri apelează la servicii SEO, fie ele white sau blackhat. Pentru webmasterii sau deţinătorii de bloguri care preferă să se ocupe personal de optimizare există o serie de site-uri extrem de utile unde se poate verifica poziţia în SERP.

Pentru a putea începe procesul de optimizare necesar atingerii unei poziţii de top în SERP, webmasterul trebuie să ştie care este situaţia curentă a site-ului şi a cuvintelor cheie folosite. De asemenea, este important să se determine competiţia cu care are de-a face fiecare cuvânt cheie, pentru a se putea stabili pe care cuvinte cheie trebuie să se concentreze întreaga strategie.

Verificarea poziţiei în SERP – Instrumente utile Gratuite

Whats My SERP

Unul dintre cele mai bune site-uri gratuite pentru verificarea poziţiei în SERP este Whats My SERP. Acest instrument permite urmărirea a până la 25 de cuvinte cheie pe domeniu şi căutarea nelimitată, importarea și exportarea cuvintelor cheie, urmărirea diferitelor domenii.

Verificarea poziţiei în SERP - Instrumente utile

Rank Console

Un alt instrument care permite căutarea în SERP pentru mai multe domenii este Rank Console. Acesta permite urmărirea unui număr nelimitat de cuvinte cheie, spre deosebire de alte site-uri, şi un număr nelimitat de competitori.

Rank Tank

Rank Tank este unul dintre instrumentele SERP ce devine tot mai apreciat. Rank Tank este un program ce se descarcă în calculator şi utilizează Google Sheets. Acesta permite cautarea a până la 100 cuvinte cheie, importul şi exportul acestora, cautarea pentru desktop şi mobil, salvarea rezultatelor etc.

Small SEO Tools’ Keyword Rank Checker

Un instrument ce vă permite să aflaţi gratuit pe ce cuvinte cheie rankează un URL este Small SEO Tool’s Keyword Rank Checker. Totodată puteţi importa şi urmări până la 10 cuvinte cheie pentru desktop, mobil, sau tabletă. Puteţi afla poziţia pe diferite device-uri a cuvintelor cheie, volumul de căutări etc.

Alte Trackere SERP Gratuite

Seobility
Thruuu
Link Assistant Rank Tracker
Ubersuggest
Search Engine Report’s Keyword Rank Checker
SERP Robot
SERP SurfVerificarea poziţiei în SERP – Instrumente utile publicat: 2021-10-20T11:31:56+03:00, actualizat: 2021-10-20T12:25:40+03:00 by Wellcome.ro