Western Digital: Hard Disk Blue, Green, Black, Red, Purple, Xe, Re, Se sau Ae?

Doriţi să cumpăraţi un hard disk Western Digital? Oferta din magazinele online este destul de variată şi probabil vă întrebaţi de ce fiecare hard disk are alăturat un hexagon de culoare diferită şi de ce unele au şi notaţii diferite formate din două litere. Ce înseamnă aceste notaţii şi culori vom vedea pe scurt în continuare.

Western Digital – Hard Disk Xe, Re, Se, Ae

Notaţiile din două litere fac referire la hard disk-urile speciale utilizate pentru stocarea în Datacentere. Nefiind foarte uzuale pentru publicul larg le vom enumera doar pe scurt cu semnificaţia de bază:
Xe – Performanţă;  Re – Durabilitate;  Se – Scalabilitate;  Ae – Arhivare.

Western Digital –  Hard Disk Blue, Green, Black, Red, Purple

Să vedem acum ce semnificaţie au culorile albastru, verde, negru, roşu şi violet din noul cod al culorilor pe care Western Digital le-a asociat hard disk-urilor sale:

WD Blue

Culoarea albastră semnifică performanţă, soliditate, capacitate normală, consum normal de energie, preţ bun. Este tipul de hard disk utilizat în marea majoritate a calculatoarelor desktop, probabil ceea ce trebuie să căutaţi pentru o utilizare obişnuită.

WD Green

Culoarea verde semnifică economie maximă de energie, operare silenţioasă, hard disk rece, capacitate masivă de stocare. Alegeţi acest tip de hard disk în situaţiile în care acesta este solicitat doar ocazional şi nu este necesar să funcţioneze continuu.

WD Black

Culoarea neagră semnifică performanţă maximă, capacitate mare, termen de garanţie maxim. Este ultimul pas spre un hard SSD şi este recomandat ca viteză şi capacitate pentru sistemele pretenţioase.

Western Digital: Hard Disk Blue, Green, Black, Red, Purple, Xe, Re, Se, Ae

WD Red

Culoarea roşie este asociată unor harduri mai speciale recomandate pentru RAID şi NAS. Aceste harduri au performanţe bune, consum redus de energie, sunt silenţioase, au mod de lucru continuu cu viteze variabile, capacitate masivă de stocare, garanţie maximă.

WD Purple

Culoarea violet este asociată unei alte grupe de harduri speciale, recomandate de data aceasta pentru sisteme de supraveghere cu până la 32 de camere video. Acestea au performanţe bune, consum redus, capacităţi mari de stocare, au mod de lucru continuu 24/7, rezistenţă la vibraţii şi la fluctuaţii mari de temperatură, garanţie extinsă.

Western Digital » Hard Disk-uri Blue, Green, Black, Red, Purple, Xe, Re, Se, Ae.

Ştiind pentru ce vă trebuie noul hard disk şi cunoscând de acum semnificaţia culorilor, alegerea unui hard disk Western Digital nu va mai fi o problemă pentru că veţi vedea dintr-o singură privire ce hard disk vi se potriveşte cel mai bine.


Western Digital: Hard Disk Blue, Green, Black, Red, Purple, Xe, Re, Se sau Ae? publicat: 2020-09-18T13:10:42+03:00, actualizat: 2020-09-18T14:00:42+03:00 by Wellcome.ro