Cum găseşti rapid noi parteneri de afaceri B2B

Business-to-Business (B2B)

Deţineţi o societate comercială sau sunteţi PFA şi căutaţi noi parteneri de afaceri? Înseamnă că sunteţi interesaţi în special de firme şi companii, în scopul unor colaborări Business-to-Business (B2B). Colaborările între firme – B2B, indiferent că este vorba de servicii sau produse, sunt extrem de valoroase deoarece asigură menţinerea activităţii celor două părţi pe termen lung.

Cum găsim rapid noi parteneri de afaceri

Pentru a intra în legătură cu noi parteneri de afaceri, ideal este să procuraţi o listă cu firmele româneşti din domeniul care vă interesează şi să-i contactaţi direct. O asemenea lista firme trebuie să conţină numele firmei, codul unic de înregistrare, numărul de înregistrare la Registrul Comerţului, adresa sediului social şi adresa de corespondenţă, numărul de telefon mobil şi numărul de telefon fix, numărul de Fax, adresa site-ului, adresa de email şi numele persoanei de contact, codul CAEN, cifra de afaceri, numărul de angajaţi etc. Baza de date trebuie să conţină date complete şi să fie actualizată la zi. O bază de date filtrată corespunzător va asigura un mare procent de reuşită în a încheia noi afaceri cu potenţialii colaboratori. Aşadar, tot ce aveţi nevoie este o bază de date cu firmele respective, clasificată pe domenii de activitate.

Clasificarea firmelor pe domenii de activitate

În sprijinul dumneavoastră vă prezentăm principalele domenii de activitate în care pot fi clasificate firmele româneşti: agricultură, comerţ, industrie, transporturi, IT&C, HORECA, construcţii, contabilitate, instituţii publice. Odată făcută această primă clasificare veţi putea contacta uşor şi rapid doar un mic segment dorit din totalul firmelor româneşti.

Afaceri Business-to-Business (B2B)

Lista firmelor româneşti

Firmele de Marketing Online pun la dispoziţia celor interesaţi baze de date de tip info firme ce conţin informaţii despre firmele româneşti. Acestea pot fi clasificate pe domeniile de activitate de mai sus, pot fi grupate pe judeţe, pot conţine doar firmele nou înfiinţate, sau pot conţine doar instituţiile publice, ori doar lista primăriilor, sau doar lista ONG-urilor etc.

Ce rămâne de făcut?

Aţi procurat lista? Filtraţi doar ce vă interesează, de exemplu: doar firmele din sectorul agricol, sau doar firmele din sectorul industriei extractive şi prelucrătoare, sau doar firmele de comerţ cu ridicata şi cu amănuntul. La fel, puteţi selecta doar firmele de construcţii, sau firmele din segmentul hoteluri, restaurante şi catering. Lista este foarte lungă şi cuprinde de asemenea firmele de contabilitate, audit financiar, informatică, telecomunicaţii, transport şi depozitare, reparaţii auto etc. Desigur puteţi selecta şi liste ale instituţiilor publice din România ce conţin primării, prefecturi, consilii judeţene, ONG-uri etc. Ultimul pas constă în utilizarea datelor de contact din listele filtrate, contactarea firmelor prin diverse metode şi încheierea noilor afaceri B2B.


Cum găseşti rapid noi parteneri de afaceri B2B publicat: 2017-08-22T21:51:56+03:00, actualizat: 2017-08-22T21:51:56+03:00 by Wellcome.ro