Imprimanta laser a rămas fără toner? Iată 5 soluţii pentru a putea printa din nou

În cazul în care, după o utilizare relativ îndelungată, imprimanta laser refuză să mai presteze serviciul de printare invocând lipsa tonerului, trebuie să luaţi extrem de rapid o decizie destul de grea, deoarece aveţi în faţă momentan un aparat mort şi complet inutil ce poate fi readus la viaţă doar cu nişte costuri ridicate. Aşadar, iată ce puteţi face în acest caz:

1. Cumpărarea prafului de toner pentru a face refill acasă

Cea mai ieftină soluţie este aceea de a cumpăra urgent un bidon cu praf de toner de la o firmă ce comercializează tonere în acest mod şi să încărcaţi manual cartuşul original. Operaţia de refill nu este întotdeauna uşoară şi necesită ceva cunoştinţe sau experienţă, însă preţul total este minim! Dacă ştiţi că vă pricepeţi la aşa ceva, sau aveţi un prieten priceput, puteţi alege această soluţie complicată dar extrem de economică.

2. Încărcarea cartuşului existent la o firmă specializată

Atunci când nu vă pricepeţi deloc, iar cartuşul se încarcă într-un mod foarte complicat sau necesită chip electronic, soluţia este să apelaţi la o firmă ce se ocupă cu refill de tonere. Soluţia este un pic mai costisitoare însă scăpaţi de ceva bătaie de cap şi de riscul de a face murdar prin casă.

3. Cumpărarea unui cartuş cu toner compatibil

În cazul în care, neîncrederea în sine sau în alţii vă ţine pe gânduri, cel mai indicat este să cumpăraţi un cartuş nou. Prima opţiune în acest caz este achiziţionarea unui toner compatibil. Acesta este nou, sigilat, garantat a funcţiona pe imprimanta dumneavoastră, cu pornire de la zero, iar preţul este încă mult mai convenabil decât al unui cartuş nou cu toner original. Asemenea tonere compatibile pot avea preţul redus faţă de cele originale cu până la 60%!

Tonere pentru imprimantă laser

4. Cumpărarea unui cartuş cu toner original

Atunci când banii nu contează, sau doriţi o protejare maximă a imprimantei scumpe pe care o deţineţi, dar mai ales dacă doriţi o calitate maximă a imprimării, soluţia ideală este achiziţionarea unui cartuş nou cu toner original (OEM). Preţul va fi maxim însă şi calitatea printării va fi pe măsură.

5. Achiziţionarea unei imprimante noi

Ultima soluţie poate părea un pic ciudată, însă se poate aplica în cazul în care imprimanta oricum era pe ducă sau vă supăra de ceva vreme. Golirea tonerului poate fi un moment potrivit pentru a nu mai investi în ceva sortit pieirii şi a cumpăra o imprimantă nouă, cu viitor pozitiv cert. Aceasta este o soluţie mai uşor de acceptat în cazul imprimantelor ieftine, vechi şi cu probleme, a căror valoare fără cartuş tinde spre zero.


Imprimanta laser a rămas fără toner? Iată 5 soluţii pentru a putea printa din nou publicat: 2019-10-28T07:33:18+02:00, actualizat: 2019-10-28T08:00:48+02:00 by Wellcome.ro