Imprimanta Laser a rămas fără toner? Iată 5 soluţii pentru a putea printa din nou

Imprimanta Laser a rămas fără toner?

În cazul în care, după o utilizare relativ îndelungată, imprimanta laser refuză să mai presteze serviciul de printare invocând lipsa tonerului, trebuie să iei extrem de rapid o decizie destul de grea.

Ai în faţă momentan un aparat mort şi complet inutil ce poate fi readus la viaţă doar cu nişte costuri ridicate.

Ce poţi face în acest caz?Iată 5 soluţii pentru a putea printa din nou


1. Cumpără praful de toner şi fă refill acasă

Cea mai ieftină soluţie este să cumperi urgent un bidon cu praf de toner de la o firmă ce comercializează tonere în acest mod şi să încarci manual acasă cartuşul original.

Operaţia de refill nu este întotdeauna uşoară şi necesită ceva cunoştinţe sau experienţă, însă preţul total este minim!

Dacă ştii că te pricepi la aşa ceva, sau ai un prieten priceput, poţi alege această soluţie complicată dar extrem de economică.2. Încărcă cartuşul existent la o firmă specializată

Atunci când nu te pricepi deloc, iar cartuşul se încarcă într-un mod foarte complicat sau necesită chip electronic, soluţia este să apelezi la o firmă ce se ocupă cu refill de tonere.

Soluţia este un pic mai costisitoare însă scapi de ceva bătăi de cap şi de riscul de a face murdar prin casă.


3. Cumpără un cartuş cu toner compatibil

În cazul în care, neîncrederea în tine sau în alţii te ţine pe gânduri, cel mai indicat este să cumperi un cartuş nou.

Prima opţiune în acest caz este achiziţionarea unui toner compatibil.

Acesta este nou, sigilat, garantat a funcţiona pe imprimanta ta, cu pornire de la zero, iar preţul este încă mult mai convenabil decât al unui cartuş nou cu toner original.

Asemenea tonere compatibile pot avea preţul redus faţă de cele originale cu până la 60%!Exemplu de Înlocuire a Cartuşului cu toner la Imprimanta Laser

Tonere pentru imprimantă laser


Ştii cum funcţionează o Imprimantă Laser? Află aici


4. Cumpără un cartuş cu toner original

Atunci când banii nu contează, sau doreşti o protejare maximă a imprimantei scumpe pe care o deţii, dar mai ales dacă doreşti o calitate maximă a imprimării, soluţia ideală este să achiziţionezi un cartuş nou cu toner original (OEM).

Preţul va fi maxim însă şi calitatea printării va fi pe măsură.5. Achiziţionează o imprimantă nouă

Ultima soluţie poate părea un pic ciudată, însă se poate aplica în cazul în care imprimanta oricum era pe ducă sau te supăra de ceva vreme.

Golirea tonerului poate fi un moment potrivit pentru a nu mai investi în ceva sortit pieirii şi a cumpăra o imprimantă nouă, cu viitor pozitiv cert.

Aceasta este o soluţie mai uşor de acceptat în cazul imprimantelor ieftine, vechi şi cu probleme, a căror valoare fără cartuş tinde spre zero.


Sau vrei o Imprimantă Laser Second Hand? Iată la ce să fii atent
Imprimanta Laser a rămas fără toner? Iată 5 soluţii pentru a putea printa din nou publicat: 2023-05-13T16:33:18+03:00, actualizat: 2023-06-15T10:31:06+03:00 by Wellcome.ro